konta gadu-gadu

Odpowiedz Nowy wątek
trhx
2004-02-23 16:46
trhx
0

opcja "szuklaj" nie rozwiązuje czasami problemu:
jak mogę znaleźć folder, gdzxie są przechowywane plkiki gg (np plik archives)? nie ma tego w rejhestrze. szukałem w configach itd i nic. Bardzo prosze o pomoc. Napisałem sam jak zdobyć numer użytkownika, nazwę użytkownika, ale nie mam pomysłu na znalezienie katalogu. Chcę pominąć pisanie kodu na przeszukliwanie dysku za "gadu-gadu\users\uzytkownik\archives.dat" ? zapodajcie jakieś pomysły prosze :-)

Pozostało 580 znaków

2004-02-23 16:53

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

w rejestrze jest zapisane gdzie jest zainstalowane gg i ktory user sie ostatnio logowal wystarczy odczytac te wartosci

btw: mam nadzije ze nie robisz nic sproslego :-[

Pozostało 580 znaków

2004-02-23 17:07
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 godzin temu

Lokalizacja: Poznań

0

BCB:

Registry->RootKey = HKEY_LOCAL_MACHINE;
if(Registry->OpenKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\App Paths\\gadugadu.exe",false))
 S = Registry->ReadString("");

[<font color="blue">dopisane</span>]
dziwne - ja w swoim progamie tak odczytuję i działa na różnych kompach... pewnie masz WinXP :-D.


Pozostało 580 znaków

trhx
2004-02-23 17:07
trhx
0

za moment sprawdze, a BTW: tak tylko szperam od jakiegoś czasu po gadu. archiwa-rtejestr-pliki :). Wiedzy nigdy za dużo, a wykorzystać tego nie musze.

b>@nediam:</b owszem, w rejestrze jest nazwa ostatniego usera, ale musi być gdzieś ścieżka (lub na bierząco generowana w zależnoiści od systemu) np:
<font color="darkblue">w win98 C:\program files\gadu-gadu\users\trhx
w winXp C:\Documents and Settings\Administrator\Gadu-Gadu\trhx</span>
b>@Marooned:</b <font color="blue">SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\gadugadu.exe</span>... niestety, nie mam takiego klucza..
gg v6.0.0.139 ...

jedyne, co mogę zrobić programowo bez praktycznie żadnej znajomo,ści ścieżek gg, to znalezienie opkna (jesli jest włączone gg) i wyłuskanie z jego captiona usera i numerku np:
<font color="blue">trhx (000000)</span>

Dlatego potrzebnuję ścieżkę żeby dotrzeć do folderu z plikami konfiguracyjnymi gg dla, powiedzmy, tego mojego aktywnego użytkownika...

Pozostało 580 znaków

2004-02-23 19:13

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Poszukaj w rejestrze gg.exe, u mnie jako 2 znajduje sie: "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /ggurl:"%1" i z tego latwo sciezke mozna sobie wyciagnac.

Pozostało 580 znaków

2004-02-23 19:28

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Gadu-Gadu\Setup tam masz InstallPath

Pozostało 580 znaków

2004-02-23 19:35

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Gadu-Gadu\Setup tam masz InstallPath

Ja np czegos takiego nie mam. Mozesz jeszcze poszukac w uninstall.

Najlepiej rob wszystko pokolei i jak nie wypali to wyszukaj.


Pozostało 580 znaków

2004-02-23 21:24

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 12 lat temu

0

mozna skorzystac z jakiegos programu monitorujacego rejestr. I zainstalować a poznej uruchomic gg.



Pozostało 580 znaków

2004-02-24 00:07

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

a nie wystarczy poprostu najpierw wykryc na jakim systemie jest odpalony program? i wtedy w zaleznosci od tego na 98 pobierac z rejestru katalog gdzie jest zainstalowane gg, katalog users na 98 zawsze jest tam gdzie zainstalowane gg, a na xp w Documents and Settings/zalogowany uzytkownik/Gadu-Gadu wiec na xp wystarczy sie dowiedziec na jakim dysku jest zainstalowany windows i pobrac nazwe zalogowanego uzytkownika.


Browar, konserwy i kompilator bez przerwy... :>

Pozostało 580 znaków

2004-02-24 11:47

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

Lokalizacja: UE

0

Jest kod pobierajacy z rejestru nazwe zalogowanego usera i potem w rzeczy samej daje sie sciezke doc&set/../aktywny_user/..

Robil to chyba azgon....


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2004-02-24 11:59

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0

a nie wystarczy pobrać path do np. ApplicationData cofnąć o jeden katalog i już jest gotowe.


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0