bannery, symulacje i cfaniaki :D

0

no ostatnio wpadłem na taki pomysł nie do końca legalny i fair, ale mimo wszystko dobry: otóż przeglądałęm forum w poszukiwaniu już takich wątków ale niestety nie znzlałem nic na ten temat. a szkoda. chciałbym napisać program, który sam symulowałby kliknięcie w banner. bawiłem sie webbrowserem i jako adres podawałem link bannera, ale niestety to nie działą. nie wiem czemu nie wiem o co w rtym chodzi. w każdym razie po 15 godzinach siedzenia przed monitorem ii bezskutecznegoi pisania kodu postanowiłem tu napisać. błagam pomóżcie bo sie załamie.. głowa mnie boli, ręce bolą, jestem zajebiście zmęczony i nic nie wyszło. co mam zrobić zeby host zaakceptował rzekome kliknięcie w banner? czekam na propozycje.

0

jeżeli sie nie mylę ( i dobrze zrozumiałem pytanie), to kiedyś w kodach źródłowych był programik symulujący kliknięcie myszki w danym miejscu...

0

no tak. przerabiałem ten motyw już 5 razy... żeby było jasne: chodzi o allegro a wiem że nie będzie mi sie chciało codziennie wchoidzić na strone i klikać dlatego żebym nie musiał sie tym przejmować chce by to się działo w tle. po pierwsze ustawiająć wybieranie adresu w webbrowserze nie kutkuje - webbrowser nie otwiera stron gdy forma ma application.showmanform:=false . zrobiłęm więc tak że okienko jest umiejscowoione poza ekranem i gdzxieś tam sobie siedzi. no niby działa, ale allegreo nie przyjmuje takiego "kliknięcia". czemu? jeśli chce odwołać sie do daresu to przecież powinno "zasoczyć"! sądziłęm że może to się wiązać z tym że kiedyś ilość odwołań do obrazu bannera będzie mniejsza od ilości kliknięć. byłby absurd. wi.ec otieram strone i jak sie załaduje webbrowser przechodzi do linku bannera. nie działa! ja już padam przed kompem. boli mnie wszystko ale nie chce dać za wygraną. czyt ktoś próbował już napisać taki program? może macie jakieś pomysły? co to moze być? jest ciężko bo dodatkowo można raz kliknąć z jednego IP a ja i moi znajomi mamy spod tego smaego providera i IP jest brany bramki .. ech.. no w każdym razie kiedy napisałęm gotowy prog allegro zaliczyło kliknięcie, ale nie zaakceptowało go. co sie dzieje?????

0

allegro :) mi banner deletneli po 2 dniach poniewaz za czesto klikalem (co 15 min z 20 adresow [proxy])
poza tym te firmy nie sa glupie, jedno jest pewnie, nie oszukasz ich

0

Przecież można to zrobić bez żadnego WB.... Wystarczy pakiet Indy, dokładniej komponencik do HTTP i tylko wysłać zapytanie o plik.... Dla pewności można HTTP-Referer ustawić na swoją stronę żeby w pełni oszukać system....

0

ooo człowieku heheh ja już kombinowałęm przynajmniej na 30 sposobów. i pierwszą rzeczą którą robiłęm to właśnie robułęm zapytanie na idHttp . zmieniłem technike kiedy przy 8 próbie wywaliło błąd. no zwykły adres php z parametrami. nie wiem co robić. powiększa sie liczba kliknięć ale nie znmienia sie liczba zaakceptowanych kliknięć. łapie doła chołpaki.. ;-( :p jutro sie nad tym pomęcze. w końcu można też kliknąć raz na dobe z jednego IP, nie? jutro też zobacze przy okazji czy jakieś posty doloeciały. za wszytkie sugestie z góry dziex.. na dzisiaj mam dosyć. naraska będe jutro z rana...

0

yo :-)

mouse_event(MOUSEEVENTF_RIGHTDOWN, poz X, poz y, 0, 0);
mouse_event(MOUSEEVENTF_RIGHTUP, poz X, poz y, 0, 0);

powoduje zasymulowanie kliknięciem myszy prawy przycisk w poz X, Y

MOUSEEVENTF_RIGHTDOWN - powoduje wciśnięcie prawego przycisku
MOUSEEVENTF_RIGHTUP - powoduje wyciśnięcie prawego przycisku

musisz znać pozycje danego banera
może przydatne będą ci jeszcze:

Zmiana pozycji kursora:

SetCursorPos(0, 0);

Odczyt pozycji kursora:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var Pozycja: TPoint;
begin
GetCursorPos(Pozycja);
Form1.Caption := IntToStr(Pozycja.X) + 'x' + IntToStr(Pozycja.Y);
end;

Jak ograniczyć obszar po którym może poruszać się mysz:

var Obszar:TRect;
begin
Obszar.Top:=0;
Obszar.Left:=0;
Obszar.Right:=20;
Obszar.Bottom:=20;
ClipCursor(@Obszar);
end;
0

zacznijmy od tego ze w banerek allegro mozna klikanac z tego samego ip tylko raz na 24h bo inaczej ci nie zlicza!

0

to ja jeszcze na minutke... bo nie daje mi to spokoju ...

@anonim: wiem, tego gotowca też przeglądałem. robiłęm że jest cisza nagle sie pojawia strona, wyliczenie położenia bannera, kliknięcie niby i... i miało być tak pięknie.. waliło po całej lini..

@nediam: tak wiem, dlatego wezme sie od jutra za to. ale mimo wszystko, każdy pomysł miał w sobie poza wieloma poprawkami coś niedopracowanego. idhttp miało błędy w połączeniu, a klikanie w banner w webbrowserze nie robiło wszystkieco co trzeba. każdy sposób jeszcze wypróbuje zwłaszcza z kliknięciem bo go najmniej testowałem (zmęczenie).

poczekam do jutra, wyprubuje jeszcze na siłe http. ja dzisiaj nawet prubowałem na zwykłych socketach realizowac połączenie bo myślałem że jest jakiś meges.. no trudno. jutro-jade-z-tym-od-nowa musi sie udać. martwi mnie jedynie to że prubowałem na wielu adresach i nic to nie dawało pomimo każdej nowej idei ;p :-( jutro obaczymy. pozdro!

ps: jestem uparty. po miesiącu jak nic nie wchodzi zaprzestaje prób... na jakies 3 dni... :]

0

hmm Allegro... nie przejdzie - obejrzą statystyki twojej strony ( jeśli owej nie uznają za niegodna - to zapewne ilość kliknieć w baner przewyższy oglądalność strony... Na jednej stronie zrobiłem taki manewr że pod linkiem enter wkleiłem kod spod banera - 2000 kliknieć w jeden dzień - na drugi konta nie było :D [strona zawierałą zdjęcia z połowinek :P]

0

huh, skoro oni sprawdzają to jeszcze musze robić coś na tej stronie.... bo jak na razie jest sam banner :D ok. dziekuffa, znalazłem rozwiązanie. co prawda prymitywne, ale zawse jakieś: zrobiłem okno z border style: none i jest sama przeglądarka. pokazuje się to malutkie okienko raz dziennie na środku ekranu kiedy załaduje strone z bannerem. tedy sie p[okaże, ja klikam i jak załaduje się strona to okienko znika. nie jest to zbyt uciążliwe, al przypomina.. szkoda bo można by psiedzieć dogłębinei. ale jeszcze troche czasu mam.

@spin: ale jeśli miałęś 2000 kliknięć dziennie to pewnie były to kliknięcia nieakceptowane (tzn. spod tego samego IP). pewnie siedziałęś i klikałęś, chyba że twoje połowinki miały wyjątkową oglądalność tego dnia.. :P cusz.. ja musze zrobić tak, by każde kliknięcie było akceptowane. poszukam kumpli co wezmą ten program i mam różne IP i wszystko jest kozacko... pozdro!

0

@spin: ale jeśli miałęś 2000 kliknięć dziennie to pewnie były to kliknięcia nieakceptowane (tzn. spod tego samego IP). pewnie siedziałęś i klikałęś, chyba że twoje połowinki miały wyjątkową oglądalność tego dnia.. :P

Strona w miesiąc (4 imprezy czterech szkół zaliczyła ponad 17 000 odsłon - 3 razy musiałem zmieniać serwer, bo jego admini narzekali na GB transferu dziennie. Dopiero firma speed-server.net [polecam i dziękuję adminowi] wytrzymała do końca - chociash mówili że 8GB na weekend to ich absolutny rekord :D) - zapewniam cie, że z mojego IP tylko po razie - dla sprawdzenia, czy aby wszystko działa ok :D

0

hehe no ale za to widać że sie impeska udała :) a u mnie już kiszka. znalazłęm w sumie jako taki sposób - wywala raz dziennie okienko z załadowanym bannerem i wystarczy jeduynie kliknąć. no ale wsaniała pani Asia z obsługi allegro ośwaiadczyła że nie mają zamiaru współpracowć już ze mną... hehe poszukam jakiegoś i jeszcze to wypróbuje.. :) jak znajde jakieś revelacje co do bannerków napisze od razu.. jak mi sie coś przypomni to też napisze ;) :) 3mka!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1