Jak pobrać czas z serwera www?

Odpowiedz Nowy wątek
2003-11-30 08:49
0

Jak pobrać czas z serwera www?



Pozostało 580 znaków

2003-11-30 09:00
0

znaczy sie ze strony znajdującej się na serwerze WWW?
TIdHTTP z Indy lub TClientSocket + odpowiednie RFC i pobierasz kod stronki i tylko wyszukujesz tego co potrzeba

Pozostało 580 znaków

2003-11-30 12:56
0

W Indy są chyba nawet specjalne komponenty do tego - IdDayTime i IdTime.


80% problemów które pojawiają sie na forum w postach rozwiązaliby samodzielnie ich autorzy, gdyby nie mieli internetu...

Pozostało 580 znaków

2003-11-30 16:28
0

znaczy sie ze strony znajdującej się na serwerze WWW?
TIdHTTP z Indy lub TClientSocket + odpowiednie RFC i pobierasz kod stronki i tylko wyszukujesz tego co potrzeba

Nie chodzi mi o to zeby pobierał czas ze strony tylko z serwera.
W php jest cos takiego

time()

podaje czas serwera.
Chodzi mi o cos takiego bo chce zrobic program do synchronizacji zegara systemowego z zegarem na serwerze.



Pozostało 580 znaków

2003-11-30 18:38
0

W indy masz do tego komponent, nawet przykład w demach jest. Będziesz sobie musiał tylko poszukać odpowiedniego serwera, bo o ile pamiętam, z żadnym serwerem z listy w tym demie, program nie chciał się połączyć.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0