IntraWeb DatamoduleUnit

0

Rozpoczynam pracę od New>Other>Intraweb - Dostaję projekt IWproject i 3 Unity. Wśród nich IWUnit1 i Datamodule. Dalej w module IWUnit1 wykonuję File>Useunit - DatamoduleUnit1. Klawisz F9 i dostaje komunikat: " Form DatamoduleUnit1 references form Datamodule1 declared in unit DatamoduleUnit whiich is not in your uses list. Do You wish to add it?" Jeśli wybiorę "yes" to do modułu DatamoduleUnit dołącza sie do sekcji Uses Moduł DatamoduleUnit!. Jeśli teraz jeszcze raz F9 to dostaję Fatalerror - Program or Unit 'DatamoduleUnit' recursively uses itself.
Wobec takiego dictum kto odpowie jak w takiej sytuacji uczynić dostępnym moduł Datamodule dla modułu IWUnit1??? Największe dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
A. Żurakowski

0
jurand napisał(a)

Rozpoczynam pracę od New>Other>Intraweb - Dostaję projekt IWproject i 3 Unity. Wśród nich IWUnit1 i Datamodule. Dalej w module IWUnit1 wykonuję File>Useunit - DatamoduleUnit1. Klawisz F9 i dostaje komunikat: " Form DatamoduleUnit1 references form Datamodule1 declared in unit DatamoduleUnit whiich is not in your uses list. Do You wish to add it?" Jeśli wybiorę "yes" to do modułu DatamoduleUnit dołącza sie do sekcji Uses Moduł DatamoduleUnit!. Jeśli teraz jeszcze raz F9 to dostaję Fatalerror - Program or Unit 'DatamoduleUnit' recursively uses itself.
Wobec takiego dictum kto odpowie jak w takiej sytuacji uczynić dostępnym moduł Datamodule dla modułu IWUnit1??? Największe dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
A. Żurakowski

Spróbuj przenieść nazwy, dodanych w części uses modułów, z interface do implemantation.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1