Opóźnianie pokazywania formy

Odpowiedz Nowy wątek
2003-09-30 11:01
0

Mam pytanie:Jak wykonać coś takiego żeby pokazywał forme a następnie po trzech sekundach pokazywał inną formę a ta znikała.
Próbowałem z Ttimer i z sleep ale na nic wszystko.Albo nie działa albo wywala błąd 'Acces volation'.Jak to rozwiązać? [stuk]

Pozostało 580 znaków

2003-09-30 11:30
0

Splash screen? zobacz w artykułach

Pozostało 580 znaków

2003-09-30 16:07
0

Ustawiasz interwał Timera na 3000 i dajesz

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
form1.Hide;
form2.show;
timer1.Enabled:=false;
end;

Pozostało 580 znaków

2003-09-30 19:10
0

Dzięki! Zupełnie zapomniałem o splashscreen'ie.Umiem go robic bez artykułów [glowa] .No dobra przyznaje się...moja głupota [wstyd]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0