Panel z DLL'a

Odpowiedz Nowy wątek
2003-09-26 10:14
0

czy jest możliwe zaimportowanie do mormy programu komponentu z dll'a np. panelu wraz z komponentami znajdującymi się na nim i akcjami?? bardzo ważne!!


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

2003-09-26 11:01
0

Też tego potrzebuję i się nad tym zastanawiałem...
Może jest lepszy sposób, ale jak go nie znajdę, to zrobię tak: Stworzę DLL'a z formą, Na tej formie walnę panel i jakieś tam obiekty do niego należące i prockę, która mi zwróci uchwyt do panela. Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale tak bym próbował...


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2003-09-26 17:17
0

może tworzymy procedurkę np. CreatePanel(AOwner: TObject) w DLL i wywołujemy ją w programi podając Creatpanel(Form1);

A Wygląd CreatePanela jest mniej więcej taki:

procedure CreatePanel(AOwner: TObject {albo TComponent, nie wiem co będzie lepsze});
var Pan: TPanel;
begin
  Pan := TPanel.Create(AOwner);
  Pan.Parent := AOwner;
  Pan.Caption := 'Panel z DLL';
end;

ale nie wiem czy to zadziała

BTW. jak dawno ciebie tu nie widziałem, MrSquell...

Pozostało 580 znaków

2003-09-26 23:53
0

Ktoś ;) ja ciebie też dużo się zdarzyło po drodze może kiedyś się dowiecie niedługo plnuję wielki powrót ;) ale to za miech lub dwa ;))


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0