Pingowanie

Odpowiedz Nowy wątek
2003-09-19 16:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Czy moze mi ktos powiedziec, dlaczego jak sobie daje taka procedurke ktora tylko pinguje 4 hosty to mi caly program tak przycina ze szok ...

procedure TForm1.Timer2Timer(Sender: TObject);
begin
IdICMPClient1.Host:=Edit5.Text;
IDICMPClient1.Ping;
If IdICMPClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType=rsEcho then CheckBox1.Checked:=true else CheckBox1.Checked:=false;

IdICMPClient1.Host:=Edit6.Text;
IDICMPClient1.Ping;
If IdICMPClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType=rsEcho then CheckBox2.Checked:=true else CheckBox2.Checked:=false;

IdICMPClient1.Host:=Edit7.Text;
IDICMPClient1.Ping;
If IdICMPClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType=rsEcho then CheckBox3.Checked:=true else CheckBox3.Checked:=false;

IdICMPClient1.Host:=Edit8.Text;
IDICMPClient1.Ping;
If IdICMPClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType=rsEcho then CheckBox4.Checked:=true else CheckBox4.Checked:=false;
end;

Nawet jak dam komponent idAntyFreeze to tez to za duzo nie pomaga ...

Za pomoc z góry dzięki.


Nie ma jutra bez komputra. :-)

Pozostało 580 znaków

2003-09-19 16:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Zrób wątek.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-09-19 17:01

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

No, zrobiłem i teraz dziala dobrze :)
thx


Nie ma jutra bez komputra. :-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0