Kłopot z ShellExecute.

0

Witam!
Mam taki problem: Czy jest możliwe, aby jakis program nie kciał się odpalić za pomocą ShellExecute [???]
Próbuje coś takiego:

shellexecute(Form1.Handle,'Open',PChar(Form1.sciezka.text + '\Flo_Game.exe'),nil,nil, Sw_SHOWNORMAL);

A windows pokazuje komunikat, że Flo_Game.exe wykonał nieprawidłową operacje i zostanie zamknięty :( bardzo prosze o pomoc !

0

a po co Form1.Handle?

Wystarczy handle

0

Nie wystarczy, jakby wystarczylo to bym nie napisał ;) po prostu jest to cześć większej procedury :)

0

jesli jest to gra to mozliwe ze dlatego nie odpali :|

0

No wlasnie to jest gra... Czyli nie ma takiej mozliwosci ? buuuu [glowa]

0

WinExec nie wystarczy ?

0

WinExec powoduje zero reakcji, tzn nic sie nie dzieje...

0

A sprawdziłeś dokładnie CO musisz podać jako parametry??

ShellExecute(Form1.Handle, 'Open', 'Flo_Game.exe', nil, PChar(Form1.sciezka.text), SW_SHOWNORMAL);
0

Po co ci form1.handle??????

nie wystarczy 0??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1