jak wyłaczyc gadu gadu

0

jak wyłaczyc gadu gadu albo zawiesic jakgo dzialanie? [hurra] bo
sendmessage(findWindow('gg.exe',nil),Wm_close,1,1); nie dziala???

0

jak wyłaczyc gadu gadu albo zawiesic jakgo dzialanie? [hurra] bo
sendmessage(findWindow('gg.exe',nil),Wm_close,1,1); nie dziala???

We FindWindow 1-ym parametrem jest nazwa klasy (a nie plik EXE!), a 2-im Caption okna. Dlatego Ci nie działa.

0

Poszukaj o zabijaniu procesów.

0

We FindWindow 1-ym parametrem jest nazwa klasy (a nie plik EXE!), a 2-im Caption okna. Dlatego Ci nie działa.

a skad mam wziać ta nazwe klasy??

0

a skad mam wziać ta nazwe klasy??

Ciężko będzie. U mnie klasa gg to:
"<font color="darkblue">Afxb5:3de7</span>" - wersja gg: 5.0.5 build 110
Jeśli w innych wersjach jest tak samo, to OK.
Nejlepiej, jakby ktoś podał nazwę klasy z innej wersji gg.

Ale polecam inne podejście.
Użyj CreateToolhelp32Snapshot i przeszukując uruchomione procesy porównuj ścieżkę z tego, co zwróci Module32Next oraz wyciągniętą z rejestru (położenie gg.exe).
Opis tych funkcji jak i zabijanie procesu masz na forum.

0

boję się, że wm_close nic nie da. Spróbuj lepiej wm_destroy

0

w faq jest coś takiego: (porada 118)

http://4programmers.net/view_faq.html?id=118
teraz trzeba tylko znaleźć ścieżkę do gg.exe i już...

//Na przyszłość - nie dublujcie kodu z FAQ - po to jest, aby się do niego odwoływać - m.M

0

a skad mam wziać ta nazwe klasy??

Mam fajny program Adama, który również podaje nazwy klas - mogę wrzucić na serwer 4p.

0

U mie nazwaklasy w GG 6.0 to: afx0040000000🅱️00010011:000000

...jakos tak

0

a ja napisałem program który zabija kilka innych w systemie. Ale mam mały problem, przy zabijaniu te programy nie zapisują swojej konfiguracji, jest jakas możliwość aby przed zabiciem programy zapisaly sobie konfiguracje? Bo jak zamykam je normalnie na krzyzyku to sobie zapisuja, a jak zabijam tym programem to juz nie.

Dzieki

0

np tak :-)

var
  PHandle, FHandle: THandle;
  Process:TProcessEntry32;
  Done, A: Boolean;
  EXE : String; 
begin
  EXE := ExtractFileName('dysk:\sciezka\nazwa pliku+rozszezenie'); //np c:\program files\gadu gadu\gg.exe
  FHandle := CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS,0);
  Process.dwSize := Sizeof(Process);
  A := Process32First(FHandle,Process);
  while A do
  begin
    if AnsiLowerCase(Process.szExeFile) = AnsiLowerCase(EXE) then
    begin
     PHandle:=OpenProcess(PROCESS_TERMINATE, False, 
     Process.th32ProcessID);
     Done := TerminateProcess(PHandle,0);
     if not Done then
       MessageBox(Handle, 'Błąd', 'Błąd', MB_OK);
     end;
    A := Process32Next(FHandle,Process);
   end;
   CloseHandle(FHandle);
end;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1