jak zasymulowac wcisniecie ALT+F4

0

jak zasymulowac wcisniecie alt +f4 tak zeby zamykalo sie okno ktore jest na wierzchu po otworzeniu okna. A jeszcze lepiej jakby ktos wiedzial jak to zrobic zeby polaczyc ten programik z flashem. BO chce zrobic cosik takiego ze robie stronke we flashu po umieszczeniu na serwerze wpisaniu adresu storny wyswietla mi sie okienko z reklama i chce je po prostu zamknac na dzien dobry:) Z gory dziki za wszelka pomoc.

0

gdzies tak z tydz. temu bylo jak zablokowac klawisze ALT i F4, poczytaj i wystarczy ze to odwrocisz

thenkles to ladnie pokazal

0

a nie lepiej wysłać komunikat wm_destroy?

0

w evencie np. przycisku piszesz : Form1.Close;
Oczywiście jeśli forma nazywa się inaczej niż Form1 to podajesz inną nazwę (np. Glowna.Close) :-).

0

CyberKid ma chyba najlepsze wyjscie

dandi8 , tu nie chodzi o forme w naszej aplikacji tylko o inny program

w FAQ jest odp na to pytanie. jak zasymulowac kalwisz aaby widzialy go inne programu, cos takiego.

Zanim sie cos napisze mozna poszukac :)

Kod Alt'a to ssAlt (w stanie shift (np. onkeydown)) a F4 to nie pamietam

0

lool F4=VK_F4

0

Tyle piszecie, a nikt nie napisał nic z sensem.

  keybd_event(VK_LMENU, 1, 0, 0);
  keybd_event(VK_F4, 1, 0, 0);
  keybd_event(VK_F4, 1, KEYEVENTF_KEYUP, 0);
  keybd_event(VK_LMENU, 1, KEYEVENTF_KEYUP, 0);
0

Sheitar prawie napisales z sensem ale moze jak wykozystac te Twoje magiczne 4 linijki bo ja np nie wiem?

0

Po otwarciu okna z reklamą i symuluj Alt+F4.

0

cos to nie dziala
:(

0

Najpierw musisz znaleźć uchwyt okna, które chcesz zabić (poprzez FindWindow albo coś w tym stylu) a później :

SendMessage(hwnd_okna,WM_DESTROY,nil,nil,);

Aha jeśli chcesz zamknąć okno które jest na wierzchu, to jego uchwyt pobierz przez GetActiveWindow();

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1