Komunikacja, NAT

0

Hej!

Z mojego punktu widzenia nie bardzo jest to możliwe, ale może jednak istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu w delphi...
Jestem za bramką. Mój przyjaciel jest za innym NATem. On otwiera u siebie port (przez gniazdko na formie), a ja chcę nawiazać połączenie z jego aplikacją... używamy TServerSocket i TClientSocket. Dodam jeszcze, że znamy swoje IP wewnętrzne...jakby to coś dało.

0

było...uzyj komponentu z INDY (TidTunnelPort)

0

Tylko skoro juz ten post istnieje czy mogłbys powiedzieć który jest do czego. Mam na mysli wersje master i slave.

0

Już ras napisałem o tym artykuł wraz z przykładem, ale paru "fachowców" na forum odpisało że to shit itpitd..więc arta zdjąłem, bo i po co ma śmiecić serwis ;-)

A inne materiały są w helpie i przykładach INDY

0

To mógłbyś mi go wysłać na maila?

0

Ja tez poproszę!! [email protected]

0

Ja też chce !!!!!!!!!!

0

a moze zamiast mailowania podałbyś link, moze byc w j. ang.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1