Zalogowany uzytkownik

Odpowiedz Nowy wątek
2003-07-07 00:02
0

Hej, Zna ktos niezawodno funkcje zwracajoco nazwe zalogowanego uzytkownika? Uzywam ponizszej i spotkala mnie niespodzianka, bo w WinMe nie odczyal mi tej nazwy, a w XP odczytal poprawnie! Co jest nie tak z to funkcjo?

function TComp.ZalogowanyUser: string;
var
a,b : string;
Buff : Dword;
User,Uzytkownik:String;
begin
user:='';
Buff := 20;
SetLength(User, Buff);
GetUserName(pchar(user), Buff);

   Uzytkownik:=AnsiLowerCase(pchar(user));
   a:=Uppercase(copy(Uzytkownik,1,1));
   b:=copy(uzytkownik,2,(length(Uzytkownik)-1));
   Uzytkownik:=a+b;

result:=Uzytkownik;
end;

Pepe


Zapraszam:
http://www.pawelporwisz.pl
Potrzebujesz instalator? Napiszę go za Ciebie (NSIS).
Potrzebujesz program? Napiszę go za Ciebie (Delphi).

Pozostało 580 znaków

2003-07-07 17:18
0

FAQ! w faq jest dobra i działająca na 100% na wszystkich systemach


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0