ContexctMenu

Odpowiedz Nowy wątek
2003-07-05 00:49

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Jak dodać taką pozycję do menu:
żeby po kliknięciu na menu podręczne plików *.exe pojawiła się opcja "Zablokuj" (taki caption) teraz tak. wiem że trzeba dodać to do rejestru ale jak patrzyłem na kod programu "Goro" to nie za dużo sie dowiedzialem bo odnioslo mnie do pliku gorshlex.dll który był spakowany UPXem i nie moge go rozpakować. Jeśli wiecie jak dodać do menu kontextowego jakąś opcję to help, wiem że dziś już to jest już pytanie ale naprawdę mam pomysł na niezły program... proszę o kod do delphiego.

Tak więc pytanie tak brzmi:
Jak dodać ko menu contextowego jakąś pozycję aby program mógł otrzymywać jakieś ParamStr's.

Z góry dzięki.


[ Delphi... i wszystko jasne ]

Pozostało 580 znaków

2003-07-05 07:29

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Problem podejrzeć jak inne klucze są zrobione? Zrób wpis w rejestrze albo napisz DLL'ke nie wiem dokładnie o co Ci biega.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-07-06 22:20

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Problem podejrzeć jak inne klucze są zrobione? Zrób wpis w rejestrze albo napisz DLL'ke nie wiem dokładnie o co Ci biega.

Tja... Mam taki programik Goro autorstwa Testona, Wpisy w rejestrze:

  • HKEY_CLASSESS_ROOT/*/Goro/
    jest tam wartość string {costam-costam} która jak ja odnajdę ma wartość (sciezka do programu)\gorshlex.dll

I nigdzie w rejestrze nie ma tego textu który wyskakuje po naciśnięciu prawym na jakiś plik tzn. Nie moge w rejestrze znaleźć takiej wartości string: "Code with Goro 0.2". Z tego co wiem ta wartość jest pewno zapisana w tym pliku dll. Więc jak bym mógł prosić o wszystkie potrzebne klucze gdzie trzeba dodać wartości aby dodatkowa opcja pokazywana by byla tylko dla plików exe. Wiem że trzeba to dodać gdzieś w HKEY_CLASSES_ROOT/exefile/ czy jakos tak.

Z góry dzieki za hlp.


[ Delphi... i wszystko jasne ]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0