Rozne czcionki w StatusBar

Odpowiedz Nowy wątek
2003-06-26 13:29
0

Co zrobic by w komponencie typu StatusBar mozna bylo w roznych polach pisac czcionka o roznych kolorach ?

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 14:26
0

StatusBar1.font.color:= clBlue;


Gdy cz

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 14:31
0

uscisle pytanie - w ten sposób ustawiamy jednakowy kolor dla wszystkich paneli; czy ktos ma moze 'zmodyfikowany' komponent ktory pozwala na zastosowanie roznych kolorow w ramach jednego StatusBara

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 14:32
0

Spróbuj komponent JvStatus bar (pakiet JEDI) http://www.torry.net


Pozostało 580 znaków

2003-06-26 14:36
0

Ewentualnie mozna dać w OnMouseMove paneli statusBar1.font.color=clBlue;
W drugim inaczej, itp, itd. :-)


Gdy cz

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 21:09
0

Kicha Mat05, tu nalezy ownerdraw zastosować!


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 21:51
0

Kicha Mat05, tu nalezy ownerdraw zastosować!

Ale tak chyba też można :-8


Gdy cz

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 22:03
0

ale poziom imbecylizmu tego polega na tym że wszystkie statuspanels będą miały taki sam kolor czcionki, a dodatkowo niewielu uzytkówników kompa lubi jak im się pierdzieli cos w ich stylu WinXP (themexp.org rulz!)


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

2003-06-26 23:20
0

Jak sie przypisze OnMove każdemu komponentowi inny kolor to bedzie inaczej. :-P


Gdy cz

Pozostało 580 znaków

2003-06-27 06:29
0

Jak sie przypisze OnMove każdemu komponentowi inny kolor to bedzie inaczej. :-P

?????
Najpier trzebaby najechać myszką, żeby się zmienił font CAŁEGO STATUSBARA.

Use your imagination.


Szymek

<span style="color: blue">"Nie twierdzę, że kobiety są głupie,
zostały stworzone na podobieństwo mężczyzn...
"</span> - George Eliot<span style="color: green">

Pozostało 580 znaków

2003-06-27 16:18
greg
0

Prosze Hagkera żeby wyjaśnił bliżej co i jak z tym OwnerDraw - czy to jest rozwiązanie problemu?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0