Podgląd strony HTML

0

Czy ktos ma pomysł jak podejrzeć zrobioną stronę HTML? Chodzi o to, że pisze w RichEdit kod, a potem (!! bez zapisywania pliku na dysk !!) efekty oglądam w WebBrowser (lub też dzieki jakiemus innemu komponentowi) :)

0

ja wiem jak mozna zrobic bys zapisal a potem albo owtorzyc w Internet Explorer albo w WebBrowserze jeli chcesz taki kod to powiedz napisze Ci

0

Najprościej jest zapisywać do pliku tymczasowego, ale jak nie chcesz to

WebBrowser1.OleObject.Document.Write(Memo1.Lines.Text);

0

Urbi - właśnie napisałem z wykrzyknikami, że BEZ ZAPISYWANIA :-P
Z zapisywaniem to ja już sobie jakoś poradze :d

0

Ktosu chodzi o richedita :)
czyli Webbrowser1.oleobject.document.write(Richedit1.lines.text);

0

Sciągnij SynEdit - znacznie bardziej się nadaje na edytor HTML niż RichEDit. http://sourceforge.net/projects/synedit/

0

Jak pisze text: WebBrowser1.OleObject.Document.Write(Memo1.Lines.Text); to wyświetla mi błąd: Project raised exception class EAccessViolation with message 'Access violation at address 004690AF in module 'Project1.exe'. Read of address 0000(ileś tam zer :P)'. Process stopped. Use Run to continue...
Cóż to może byc? :

0

Najpierw trzeba dać WebBrowser.Navigate('about:blank'); i ja bym pisał document.write z małych liter.

0

A jak zrobic by podglad strony był w domyślnej przeglądarce (bez pliku tymczas.)(bo w WebBrowser nie wyswietla mi obrazkow).

0

A jak zrobic by podglad strony był w domyślnej przeglądarce (bez pliku tymczas.)

ustawić ServerSocket na port np. 8080
uruchomić domyślną przeglądarkę z adresem
http://127.0.0.1:8080 a w onClientConnect servera
wysłać zawartość HTML + jakieś nagłówki

0

NIE DA SIE BEZ ZAPISANIA, PLIK MUSI BYC ZAPISANY JAKO TYMCZASOWY LUB W PAMIECI ALE NIE DA SIE OBEJZEC BEZ ZAPISANIA

0

LUB W PAMIECI

w pamięci to jest chyba bez zapisania na dysk ? :-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1