jak to zrobic?

0

jak (chodzi glownie o koncepcje) rysowac figury geometryczne tak zeby moc je w czasie dzialania programu przemieszczac, zmieniac rozmiar itp... czy stworzyc nowa klase i tworzyc obiekty tej klasy czy moze jest cos gotowego na czym moglbym bazowac...? z jakiej klasy ew. dziedziczyc? prosze o pomoc... dzieki

0

TShape ?

0

rysować na Canvasie oczywiście? Myśle, że najlepszym rozwiązaniem byłay klasa i klasy potomne, jeżeli nie potrzebujesz Canvasa to może zaobacz sobie TShape :)

0

chodzi o to ze to uzytkownik programu ma rysowac sobie prostokąty i na koniec zapisywac jako powiedzmy .bmp a dodatkowo generowac plik ze wspolrzednymi tychze prostokątow... czy mam tworzyc nowe obiekty TShape przy kazdym rysowaniu? (jak?) dzieki za odpowiedz i prosze o wyrozumialosc...

0

tu jest o tym jak zapisać TShape do pliku:

http://4programmers.net/view_faq.php?id=345

może coś z tego wykombinujesz :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0