ComboBox --- pliki z katalogu

0

Jak wczytać do ComboBox wszystkie pliki katalogu w którym znajduje się program (pliki o rozszerzeniu *.dat) .Tylko ich nazwy np : plik.dat ,plik2.dat ....[???] [???]

0

Zawsze możesz dodać FileListBox z filtrem na *.dat, a potem dodawać do ComboBoxa. Kiedyś dawno temu w Pascalu było też coś z Findfirst, FindNext, może jest i w Delphi?

//DOPISANE
Dokładniej to ustawiasz filelistbox.directory na katalog, w którym są te pliki, filelistbox.mas ustawiasz na *.dat, a potem :
combobox.items := filelistbox.items.

0

a może coś dokładniej....

0

Jak wczytać do ComboBox wszystkie pliki katalogu w którym znajduje się program (pliki o rozszerzeniu *.dat) .Tylko ich nazwy np : plik.dat ,plik2.dat ....[???] [???]

FAQ się najpierw czyta [diabel] [diabel] [diabel] [diabel]
otworzyłem i pierwsze lepsze co mi w oczy wpadło:
http://4programmers.net/view_faq.php?id=355

katalog w którym znajduje się program to:
ExtractFileDir(ParamStr(0))

0

findFirst, findNext, TSearchRec+f1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0