gif

0

czy trzeba cos dodawac do listy uses aby do image wczytac gifa

0

W D7 nie ma z gifami problemu a jak masz starsze to weź sobie ściągnij komponent choćby z tej strony.

0

a ja wlasnie zauważyłem ze nie moge dawać gifów na TImage, a mam delphi 7 [???] a wiem ze kiedyś mogłem. wie ktoś oco chodzi ?? na 100% mogłem, kurcze ;-(

0

Ja mam też D7 i jak dodałem GIF-a to mi się do uses dodał RXGif a NIE MA go w katalogu Delphi. Jest natomiast w bibliotece RxLib, którą sobie kiedyś ściągnąłem, ale nie chciało mi się jeszcze jej zainstalować tzn przekompilować.

Kris

0
<url>www.torry.net</url&gt; - Tam masz komponent do D5,D6,D7 i masz ich od groma więc troche inwenij twórczej i już! , Ja robiłem nawet na webbrowserze czasami takie ładne okienko i tam weź sobie z z artykułów jak ukrywać pasek daj w OnCreat coś takiego: [b]webbrowser1.navigate('About:Blank'); webbrowser1.oleobject.document.write(''); [/b] i już tylko wtedy jak dajesz komuć program to musisz walnaać do *.res-a jeszcze ten obrazek i jak ktoś go uruchamia to niech instaluje sie tam gdzie jesrt źródło do obrazka - wtdy oobedzie sie bez instalowania komponentu ale cuż truche pisania jest

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0