Jak sprawdzić czy istnieje katalog?

0

Szukałem czy było już na forum i znalazłem taką funkcję directoryexists(nazwa pliku), ale nie działa.

Chodzi mi o stworzenie katalogu np.: cupa ale żeby sprawdził czy już nie istnieje ten folder.

0

http://vcl.4programmers.net/viewapi.php?id=93
Działać musi. Może nie dodałeś modułu do listy?

0

directoryexists(nazwa pliku), ale nie działa.

Nie nazwa_pliku tylko sciezka_do_katalogu.
A jeżeli ma to być scieżka względna, to pisz tak : .\katalog

// swoją drogą trochę jest usprawiedliwiony, bo w encyklopedii był trochę mylący przykład: DirectoryExists(FileName:string); ale już poprawiłem. pq

0

LIBER!! [krzyk] [krzyk]
Nie umiesz czytać? Jest wyraźnie napisane, aby <font size="14">NIE</span> pisać do działu "Archiwum" a Ty tam walisz to samo pytanie, co tu.
Powiem jedno: uważaj.

0

Dzięki. Już działa.

A co do archiwum to przypadkowo tam napisałem.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1