Adres w IE

0

Cześć. Potrzebuje kawałeczek kodu, gdyż nigdzie nie mogłem znaleźć (być może że nie umiem szukać), a mianowicie:
Chcę zrobić, aby program sprawdzał adres wpisywany w przeglądarce IE i porównywał ją ze swoją bazą. Jeżeli adres jest w bazie, to program ma zmienić adres w IE na inny (jakiś tam wymyśle). [glowa]
Z góry dzięki za pomoc.

0

W FAQ było o pobieraniu adresu. Połącz to z Timerem. Użyj EnumWindow i wyszukuj IEFrame. Następnie pobieraj URL funkcją z FAQ i porównuj.

Jeśli mnie nie zrozumiałeś, to spróbuję trochę prościej.

  1. Zobacz do FAQ, ściągasz podany kodzik. Zobacz do gotowców i ściągnij EnumWND.
  2. Kładziesz na formę TTimer.
  3. W OnTimer wywołujesz EnumWindows i sprawdzasz czy klasa znalezionego okna to IEFrame, jeżeli tak to pobierasz adres stonki na podstawie uchwytu okna funkcją z FAQ.
0

Sorka, ale nie mogę znależć tego EnumWindows. Może jakiś dokładniejsze namiary? (link). Thx :-(

0

Sorka, ale nie mogę znależć tego EnumWindows. Może jakiś dokładniejsze namiary?

Oto namiar doskonały: win32.hlp -> EnumWindows

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0