Co drugi znak w richedit i jeszce dwa pytania

0

moze dac jakies zliczanie klawisza i jezeli
Licznik mod 2 = 0 then Key := #0. Mniej więcej coś takiego:

var Licznik: integer;
begin
Inc(Licznik);
if Licznik mod 2 = 0 then Key := #0;
end;

ale nie wiem czy w OnKeyDown, czy OnKeyPress :(

0

Ja bym uzyl typu boolean:

var
Wstaw: boolean;

begin

Wstaw := not Wstaw;
if Wstaw then Key := #0;

end;

Oczywiscie zmienna Wstaw jest zmienna globalna.

Co do okraglej formy w czasie projektowanie to chyba musialbys napisac wlasny komponent, ktory by zmienial jej wyglad w fazie projektowania.

0

player15 napisał:

a

Ekhm..
Poproszę moderatora...

Ekhm.. a co byś powiedział na bana ?
Jeżeli jeszcze raz będziesz chciał zwrócić uwagę na swoje pytanie pisząc tego typu posty jako Anonim to niestety ale bedziesz musiał pożegnać się z tym forum.

Dziękuję i polecam się na przyszłość :P

0

No no, tylko, ze ja za kazdym razem jestem na tym forum na innym kompie :-D :-D :-D

Nie ściemniaj. Skoro juz buraczysz to miej czelnośc przyznaj się, przepros

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1