Jak u?żyć floodfill?

0

Jak wypełnić coś kolorem przy pomocy procedurki FLOODFILL

0

ludzie!!
czy wy wiecie co to jest POMOC??
pod taka niebieska (zwykle) belka jest menu, na nim sa przyciski, zwykle na koncu jest przycisk z napisem Pomoc(Help), jak na niego klikniesz to pojawi sie menu z ktorego wybierasz Pomoc delphi (Delphi Help), potem zakladka Index i wpisujesz floodfill, klikasz 2 razy na znaleziony obiekt i czytasz
czy to takie trudne?? a moze mam wyjasnic dokladniej, ludzie, ten swiat schodzi na .....

0

ludzie!!
czy wy wiecie co to jest POMOC??
pod taka niebieska (zwykle) belka jest menu, na nim sa przyciski, zwykle na koncu jest przycisk z napisem Pomoc(Help), jak na niego klikniesz to pojawi sie menu z ktorego wybierasz Pomoc delphi (Delphi Help), potem zakladka Index i wpisujesz floodfill, klikasz 2 razy na znaleziony obiekt i czytasz
czy to takie trudne?? a moze mam wyjasnic dokladniej, ludzie, ten swiat schodzi na .....

Witam!

Ludzie! Czy tak trudno odpowiedzieć komuś na pytanie jeśli się zna odpowiedź??? Wydawało mi się że po to jest przede wszystkim to forum.
Nie każdy zna angielski wystarczająco żeby sobie poradzić z pomocą w delphi a nawet znając trochę język nie zawsze musi wszystko zrozumieć. Wiadoma sprawa że należy najpierw spróbować samemu przejrzeć faq itp. ale skoro już gość postawił pytanie to można mu odpowiedzieć o ile się zna odpowiedz a nie rzucając się na niego z jak wygłodniały sęp tylko po to żeby sobie poprawić ilość napisanych postów i zdobyć wyższy stopień w hierarchi forum. NIe obrażając forumowiczów z tymi wyższymi stopniami, bo znam sporo osób na tym forum którzy zamias obrzucać kogoś błotem po prostu starają się pomóc innym i dla nich Wielki szacunek. [browar] [cya]

0

Witam!
Ludzie! Czy tak trudno odpowiedzieć komuś na pytanie jeśli się zna odpowiedź??? (...)

Zjadę na OT.... ale co tam :P
Ta lekka sugestia dotycząca korzystania z HELPa zmusza ludzi do nauki samodzielności, radzenia sobie z problemami. O ile bardziej przecież cieszy fakt że samemu co się zrobiło bez pomocy innych, w ten sposób można się bardzo wiele nauczyć. Metoda prób i błędów, kombinowania, podstawiania i analiza wyników - to jest najelpszy sposób na poznanie procedur/funkcji, o których niewiele się wie, a dokładny ich opis jest nieosiągalny. Nie znajomość angielskiego na podstawowym poziomie w obecnych czasach jest wręcz karygodna, a w każdym domu znajdzie się słownik, ET3 czy też slowniki.onet.pl.

"Ludzie myślcie - to nie boli!!"

0

Ludzie! Czy tak trudno odpowiedzieć komuś na pytanie jeśli się zna odpowiedź??? Wydawało mi się że po to jest przede wszystkim to forum.

Widać, że chyba za krótko jesteś na tym forum, albo rzadko sie pojawiasz.
Ja na początku jak się pojawiłem, to pisałem odpowiedzi jak szalony. Gotowe kody wklejałem. Ale z czasem człowiek się wypala i nie ma już siły pisać po raz n-ty tego samego. Dlatego (jak wspomniał Sheitar) staramy się uczyć forumowiczów odrobiny samodzielności. A jeżeli chodzi o pomoc po polsku to przecież po to dopisałem ten link w do encyklopedii...

0

popieram, trzeba sie nauczyc samodzielnosci, ja na to forum weszlem po 3 latach samodzielnej nauki, nie mialem nawet ksiazki bo mnie nie bylo stac, wszystkiego sie sam nauczylem, od zera, a umiem dobrze programowac.A angielski to umiem dobrze ale do dnia dzisiejszego nie moge zrozumiec pomocy do delphi, ale jak sie uzyje rozumu, to jezyk nie przeszkadza, mozna tez samemu pokombinowac.... wierzcie mi, naprawde warto samemu sie uczyc, wszystko staje sie jasne, czasem mozesz go poprawic lub wykorzystac lepiej lub gdzie indziej, a to ze skopiujesz czyjs algorytm i go nie czaisz to nie jest sztuka....
chcialem cos jeszcze napisac ale juz sie chyba i tak za duzo rozpisalem... to tyle

0

Witam!

Chyba nie do końca się zrozumieliśmy. Ja również uważam, że nie ma to jak samodzielna nauka bo tego do czego sami dojdziemy nie zapomnimy tak łatwo. Masz rację Dryobates że rzadko pojawiam się na forum(choć zależy co kto uważa za rzadko), na pewno nie przesiaduję tu non stop i to chyba dlatego że nie mam tyle czasu i przede wszystkim stałego łącza. Uważam, że jest to najlepsza stronka o programowaniu w Polsce. Dużo się nauczyłem dzięki Wam [browar] i za to wielkie dzięki.
Chodziło mi raczej o to, że na odpowiedź Fantomowi wystarczyłby post Vogela ewentualnie jeśli ktoś byłby na tyle łaskawy i udzielił mu wprost odpowiedzi a nie (nie obraź się wesoledi) wydzierał się na niego. Gdybyście spojrzeli że chłopak dopiero co wstąpił w Wasze szeregi jeszcze nie bardzo wie co i jak, pisze posta patrzy 10 odpowiedzi czyta a tam wszystkie w stylu "Coś ty się z choinki urwał, przejrzyj posty, archiwum, od czego masz pomoc...itp" mogę się założyć że po czymś takim choćby miał napisać program na jutro na zaliczenie to nie napisze posta tylko będzie ślęczał do rana przeglądając wszystko czy aby nie było czegoś podobnego. Jeśli nie chcecie nie odpowiadajcie, ale może znajdzie się ktoś kto akurat będzie chciał mu podpowiedzieć. A może ktoś następny czytając ten post pomyśli sobie " o gdybym to trochę zmienił to będzie to wspaniałe rozwiązanie dla mojego problemu" co naprzykład mi się czasem zdarza. Mógłbym jeszcze dużo pisać na ten temat ale uważam że będzie to nie stosowne w końcu chodzi mi o to aby odpowiedzi na czyjeś posty były na temat a nie pisaniem byle coś napisać. Dlatego sory Fantom że zniszczyłem Ci posta, być może nawet ktoś go zaraz zablokuje, obiecuję że nie będę już pisał na ten temat.
Jeśli kogoś uraziłem to sory nie było to moim zamiarem. Sto lat dla serwisu, powodzenia i pozdrowienia kain_z. [cya]

0

sorki jak kogos obrazielem, nie chcialem, ale czasem warto zajrzec do pomocy...
poza tym odp zostala podana przez pana Vogela ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0