Drukowanie Canvas'a

0

Witam

Właśnie siedzę nad klawi i nie wiem jak wydrukować Canvas'a. Czy możesz mi ktoś pomóc. Dzięki.

PS. Potrzebuję narysować kilka kwadracików i je wydrukować.

[angel] PKS

0

A dodałeś komponent drukowania.Bo jeśli nie to wywala bład.I musisz wpisac jeszcze cos co go uruchamia.Ew. poszukaj w FAQ: Faq.php

0

Dzięki tego mi było trzeba jednego wyrazy komponent drukowania!!!
PS. Przerucam się właśnie z Pascala na Delphi i jeszcze brakuje mi rutyny. Teraz kumam to elegancko;

BTW. Czy jest jakaś funkja lub procedura wyszukująca z tablicy np liczbę 56? Napisałem sobie procedurkę ale trwa to zbyt mozolnie dla 25 mln danych.

[angel] PKS

0

Nie bardzo to działa bo am tylko komponent PrintDialog który owiera okno drukowania. Nie wydrukowałem jeszcze tego Canvaa. Czekam na dalsze rady.
[glowa]

0

o drukowaniu musisz poczytać w Gotowcach bodajże. To nie komponent sie wstawia, a daje sie pewna klase i ona za to odpowiada.

0

W gotowcach pisze pięknie jak to zrobić ale nie ma deklaracji jaką trzeba zrobić i compilator nie rozpoznaje polecenia print.Begindoc;

[glowa]

0

nie Print.BeginDoc,a Printer.BeginDoc i musisz do uses dodać słowo Printers

0

YEAHHHH!
ja próbowałem dodać printer hehehe choć robiłem to intuicyjnie bo o tym nie czytałem. zabrakło więc jednej literki 's'.
PS tak rzeczywiscie zle napisalem 'print.begindoc;' ale w kodzie bylo ok.

Dzięki. Muszę to przetestować. [hurra]

0

Kurcze ale drukuje te płótno bardzo malutki mimo ze ma wymiary 800x400 czy drukarka zamienia to na 300 DPI i przez to cos co mialo 20 cm w 72 DPI teraz ma 4cm w 300 DPI???? ;-(

0

<font color="green">Dzięki tego mi było trzeba jednego wyrazy komponent drukowania!
PS. Przerucam się właśnie z Pascala na Delphi i jeszcze brakuje mi rutyny. Teraz kumam to elegancko;

BTW. Czy jest jakaś funkja lub procedura wyszukująca z tablicy np liczbę 56? Napisałem sobie procedurkę ale trwa to zbyt mozolnie dla 25 mln danych.
</span>
Co ci nie pasi panie prom!!.Hmmm...!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0