Krytyczne zatrzymanie pracy timera

0

Czy zna ktos sposób na krytyczne zatrzymanie pracy timera ?? Nie czekajac az sie wykona zawarta w nim procedura do konca i potem zmienianie mu enabled na false i takie tam inne ... Potrzebuje go zatrzymac w dosłownie momecie ...

0

Nie, wiem czy dobrze zrozumiałem, ale to też pewnie powinno zadziałać:

Timerek1.Enabled:=Fasle;

0

Co linijkę kodu w Timerze dawaj coś w stylu

Application.ProccessMessages;
If KrytycznyStop then begin Timer.Enabled:=False; Exit; end;

i teraz pod np. Buttona daj:

KrytycznyStop:=True;

przed startem procedury Timera wypadałoby ustawić KrytycznyStop na False :)

0

tomash przeciez wyraźnie napisałem ze nie chce czekac na zakonczenie sie procedury timera ... Sheitar nie głupi pomysł ale nie znacie jakiegos innego sposobu ??

0

tomash przeciez wyraźnie napisałem ze nie chce czekac na zakonczenie sie procedury timera ... Sheitar nie głupi pomysł ale nie znacie jakiegos innego sposobu ??

Fakt, nie przeczytałem dokładnie !! :-/

0

A może, daj dwa timery i w drugim daj tylko :
begin
if KrytycznyStop then
begin
Timer1.Enabled:=False;
Exit;
end;
end;
P.S
Jeżeli to bardzo głupi pomysł to usuńcie tego posta.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1