Jak dodać adres z ComboBoxa1 do pliku *.txt??

0

NO wię w mojej przeglądarce www gdzie aders wpisuje sie do ComboBoxa1:D I kiedy nacisnę Enter ten adres się dodaje do listy ComboBoxa1 ale po ponownym uruchomieniu programu ComboBox1 jest pusty Jak zrobić żeby wszystkie adersy z ComboBoxa byly zapisywane w jakims pliku *.txt. A zresztą nie ważne gdzie zeby tylko po ponownym włączeniu z powrotem były w ComboBoxe1 Z gory dzieki za odpowiedzi ;-)

0

poczytaj artykul o zapisywaniu plikow tekstowych
albo o plikach ini

0

zapisuj do INI..
dzieki temu bedziesz mogl miec takie cos ze po uruchomieniu programu bedzie w combobox nie www.wp.pl a np Wirtualna Polska i to odpali www.wp.pl

[Adresy]
www.wp.pl=Wirtualna Polska
www.onet.pl=Onet
www.4programmers.net=4programmers

O INI masz artykuł
http://4programmers.net/view.php?id=1

0

na OnClose: ComboBox1.Items.SaveToFile('plik.txt'); i w onShow ComboBox1.Items.LoadFromFile('plik.txt')

0

Ktos dzięki dziala. Ale gdy napisze zamist plik.txt plik.ini to tez odczyta i będzei dobze ?? LOFIX napisal: <font color="green">[Adresy]
www.wp.pl=Wirtualna Polska
www.onet.pl=Onet
www.4programmers.net=4programmers</span&gt; I ma sie wyświetlic Wirtualna Polska bo jak sprobowalem tak zarobic to mi wyszło www.wp.pl=Wirtualna Polska Pomeż to niejasno napisalem ale kto wiem o co chodzi zrozumie

0

Ktos dzięki dziala. Ale gdy napisze zamist plik.txt plik.ini to tez odczyta i będzei dobze ??

zadziala
mozesz nawet dac plik.abc i tez zadziala
wazne jest jakie operacje na nim wykonujesz,a nie jak sie nazywa

0

A poza tym mam w walściwości text ComboBoxa1 wpisane about:blank i za kazdym razem wlączenia programu do tego pliku *.ini dodaje sie about:blank tzn że jak byś 10 razy wlaczyl program to w ComboBoxe1 10 razy bylo było by about:blank Jak sie z tym uporac??

0

Var S:TStringList;
begin
S:=TStringList.Create;
S.Duplicates:=dupIgnore;
S.LoadFromFile('Plik.txt');
ComboBox1.Items.text:=S.Text;
S.Free;
end;

0

No i nie dzila i tak te adresy co sa takie same dodaja sie do adres.ini. Bo maja się dodawac ale zeby nie było powtarzających sie [???]

0

S.Duplicates:=dupDelete;

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0