Komunikaty a Delphi 6

0

Mam progrmik edycyjny (własnej produkcji :-) )
Do komunikacji między dwoma uruchomionymi moimi programami wykorzystuje komunikaty. Wszystko działa, jest OK i cool. Ale jak otworze delphi to nietóre komunikaty podczas użytkowania delphi niedochodzą ;-( .

Moje pytanie brzmi #1: Czy tak sie dzieje tylko w przypadku uruchomionego delphi 6?

Moje pytanie #2: Jakich numerów najlepiej używać? Chodzi mi tu o:

const
Moj_komunikat1 = wm_user + X

X- jakie liczby najlepiej używać w tym miejscu??? Z jakiego zakresu ??

Help Me !!

0

Pochwalony! Z tego co słyszałem najlepsze są cyfry ponad 100... niestety ostatnio słoń przeszedł mi po uchu i mogę coś przekręcić :). Acha, zdaje mi się, że Delphi nie używa komunikatów z WM_USER + X...

0

To niby jakich używa? Jest coś takiego w WinAPI, że generuje unikalny numer, znajdź SendMessage w helpie WinSDK i poszukaj w tematach pokrewnych.

0

Ej kitek to w takim układzie jak zadeklarować własny komunikat??

Czyli mam wpisywać wm_user + 100 i więcej ?

Wpisałem +103 i ten numer z delphi sie powtórzył :-(

heh :(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1