problem z obsluga plikow

0

Dlaczego moj program nie pobiera danych z pliku jesli sie odpala samoczynnie ze startem systemu (poprzez wpis w rejestrze). W jaki sposob usunac ten problem? [???] Pozdrawiam i dziekuje

0

Jeśli jest to plik ini to musisz podać do niego dokładną ścieżkę, nawet jeśli znajduje się w tym samym katalogu co program który odczytuje z tego pliku (w każdym razie u mnie tak zawsze jest - sprawdzałem na d5 d6 d7 wszystkie w wersji enterprise)
var
katalog : string

i gdzieś w programie:
katalog:=ExtractFileDir(Application.ExeName);

jesli to jest jakiś plik którego format sam sobie stworzyłeś to może też spróbuj coś takiego, albo może źle odczytujesz dane?

0

:-) dzieki bardzo. Pomoglo :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0