Menu start i skróty

0

Mam pytanie... Jak dodać skrót do własnego programu do menu Start i na pulpit? Tak, wiem, że to jest w FAQu, ale nie za bardzo chce dzialać i poza tym nie za bardzo rozumiem ten kod.

Aha i jeszcze jedno pytanie... Co zrobić, żeby mój program był na liście ustawienia/dodaj usuń programy?

0

Jak nie działa ten z FAQ to możesz spróbować utowrzyć katalog i skróty w \Windows\profiles\nazwa_użytkownika.
W FAQ jest opisane jak wyciągnąć login.

0

tam miały być ukośniki ale znikneły się

0

testuje slash'e \
i działa wiesz jak zrobiłem napisałem tak \\

0

...Aha i jeszcze jedno pytanie... Co zrobić, żeby mój program był na liście ustawienia/dodaj usuń programy?

wpisz wartosc w rejestr
HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\CurrentVersion\uninstall\twoj program
w srodku robisz
wartosc string przykładowo;
displayname "moj_program"<font color="red">taka nazwaw jaka ma byc wyswietlana w liscie dodaj \usun</span>
uninstallstring "jakis folder\Moj_uninstalator\prog.exe"
<font color="red"> a to sciezka to progsu odinstalowujacego</span>

0

Jak nie działa ten z FAQ to możesz spróbować utowrzyć katalog i skróty w Windowsprofilesnazwa_użytkownika.
W FAQ jest opisane jak wyciągnąć login.

Ke? Możesz jasniej? ;p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1