Numer seryjny dysku

0

Czy moze mi ktos wyjaśnić dlaczego system pobierania numeru seryjnego partycji napisany przez Adama nie dziala ...

var
Bufor:array[0..MAX_PATH] of Char;
MaxCompLength, FileSystemFlags : Integer;
Drive:Char;
Serial:DWORD;
begin
Drive:='A';
GetVolumeInformation(PChar(Drive + ': '),Bufor,SizeOf(Bufor),
@Serial,MaxCompLength,FileSystemFlags,nil,0);
end;

Powyżej jest kod który jest zamieszczony w faq.

Za pomoc z góry dziekuje.

0

Napisz jaki błąd ci wyskakuje (mi coś wyskakiwało i jakoś sobie poradziłem) a jakby co to ten kod jest wykorzystany w One Machine Helper w kodach źródłowych (chodzi - sprawdzone)

0

a włozyłes dyskietke do napędu a? jesli nie to przykro mi nbardzo zmień Drive:= 'A' na Drive:='C'

0

Ja dalem przykład kodu ofcourse ze daje C:\ bo nie bede sie bawil z dyskietkami ale nie dziala dalej,

0

Ciekawe mam Delphi7 i umnie też to nie chodzi w 5 chyba chodziło, ale zmień:

Integer na Cardinal to w zmienej serial dostaniesz numerek.

MaxCompLength, FileSystemFlags : Cardinal;

0

Niemam pojecia dlaczego ci nie działa ale u mnie to sziała!!.

0

A u mnie wyskakuje coś takiego:
[Error] Unit1.pas(34): Types of actual and formal var parameters must be identical

:-(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0