delphi i gg

0

mam maly problem, w jaki sposob delphi moze komunikowac sie z osobami na gg??

wiem ze mozna zrobic takiego komunikatora, ale czy moze taki dzialac z gg??
o ile sie nie myle trzeba sciagnac IP, miec protokol gg i wstawic do delphi??

ps. to zaden trojan!!

0

Na początek zapoznaj się z tym:
http://http://www.4programmers.net/download.php?id=47

A później z tym:
http://http://4programmers.net/view.php?id=39

A być może zrozumiesz jak to zrobić :)

0

Na http://dev.null.pl znajdziesz gdzieś opis protokołu gg. Potem tylko TClientSocket i można pisać własnego klienta :)

0

Na http://dev.null.pl znajdziesz gdzieś opis protokołu gg. Potem tylko TServerSocket i można pisać własnego klienta :)

normalnie mozna strzelac nimi z rekawa :). Pod tym adresem jest takze kod biblioteki napisanej w C - jesli je w miare kumasz to mozna wiele sie poduczyc :).

PS. a nie TClientSocket? :)

0

PS. a nie TClientSocket? :)

A co ja napisałem? Spójrz jeszcze raz...

0

PS. a nie TClientSocket? :)

A co ja napisałem? Spójrz jeszcze raz...

eee - nie ma wyedytowanek :P. Nie bawie sie tak :-D.

0

Moze ukaze sie niedlugo komponent mojej produkcji TGaduGadu....

0

Moze ukaze sie niedlugo komponent mojej produkcji TGaduGadu....

nie moge sie juz po prostu doczekac tych setek klientow gg z bannerami bankiera :-D [hurra] . Twoj komponent zapewne by zrewolucjonizowal polska scene delphi, bo kazdy poczatkujacy nie bral by sie juz za LanChat'a, tylko by robil klienta GG :-D

0

czy ktoś moze mi powiedzieć jak moge otowzuć Axiome bez zakładki FastNet :(

0

hmmm

Bede musial ukryc mechanizmy komponentu (skompilowane dcu) i zrobic wyswietlanie banerkow GG bo nie chce ich puscic z torbami. ;p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1