rect

0

mam:
[code]
Docelowy := Rect(OffsetX, OffsetY, OffsetX+2,
OffsetY+1);
Printer.Canvas.CopyRect(Docelowy, Can, docelowy);[/code]
chodzi mi o to że tam gdzie jest 1 i 2 może być tylko integer, a ja potrzebuje double! jak zrobić żeby sie dało?

0

konwersja Double do Integer:

Round(D: Double) //zaokrągla warość;
Trunc(D: Double) //"ucina" cyfry po przecinku

Konersje te slużą do wszystkich liczb zmiennoprzecinkowych.

0

No i w tym problem, bo ja potrzebuje tam mieś z przecinkami!

0

No i w tym problem, bo ja potrzebuje tam mieś z przecinkami!

Nie możesz zrobić obszaru o współrzędnej 5 i ćwierć pixela. Taka uroda techniki cyfrowej, jak się nie podoba zapraszam do komputerów analogowych...

0

Kurde nie! Nie napisałem wcześniej, i sorki za to, ale te integery mają być takie jak wymiary w richedit*3,5.

0

Kurde nie! Nie napisałem wcześniej, i sorki za to, ale te integery mają być takie jak wymiary w richedit*3,5.

No to użyj Round.

Docelowy := Rect(OffsetX, OffsetY, OffsetX+Round(RichEdit.Width3.5),
OffsetY+Round(RichEdit.Height
3.5));

czy jak Ci tam trzeba...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1