PlaySound - muzyka itd...

0

Yo! @LL [diabel]

Mam pewne problemy z funkcją (API) PlaySound, wpisuje linie kodu:
<font color="blue">PlaySound(PChar(fUstawienia.OpenMuza.FileName), 0, SND_FILENAME);</span> Tu widać że muzyczke pobieramy z OpenDialoga z innej formy, moze tu gzieś jest błąd, niby wszystko jest dobrze, przy uruchamianiu mi sie pokazyje komunikat, uzywam modułu MMsystem, nie wiem co może być nie tak.

jeszcze jedno:
Czy jest jakaś zmienna przechowywująca dźwiek???

Pozdro 4programmers ;-)

0

Używaj DelphiX! jeśli chodzi o multimedia(grafika, animacja, dzwięk), to jest chyba najlepsza biblioteka jaką widziałem

0

A może byś napisał, na czym polega problem?

0

Gdzie ściągne biblioteke DelphiX? ;p

A co do problemu: To wpisuje kod( ten co podałem wcześniej ) i jak juz uruchamiam program to wyskakuje mi błąd, nie wiem co jest grane, wszystko powinno działać poprawnie, sprawdzałem z przykładem z książki.

0

Gościu jak chcesz odpowiedzi, to podaj dokładnie jaki jest komunikat błędu, a nie tylko, że jest błąd. :-[

0

sprobuj tak:

PlaySound(PChar(fUstawienia.OpenMuza.FileName), 0, SND_ASYNC);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1