Indy10 a nagłówki e-maili

0

Cześć, kopię w Internecie ale coś ciężko mi idzie - jak wyciągnąć nagłówki za pomocą Indy10 z e-maili? Chodzi mi o "szczegóły" wiadomości e-mail i powiedzmy zapisywania tego do StringLista.

Pozdrawiam!

0

Nagłówki e-mail dużo mówi... Może byś napisał chociaż czy POP3 czy IMAP?

0

@kAzek: POPkiem :) Poniżej przedstawiam fragment kodu który wykorzystuję do odbierania e-maili:

procedure SprawdzEMail(login: string; serwer: string; haslo: string; port: word = 110);
var
  idPop3: TIdPop3;
  idMessage: TidMessage;
  ile, i: integer;
begin
  idMessage := TidMessage.Create(nil);
  idPop3 := TIdPop3.Create(nil);

  IdPOP3.Host     := serwer;
  IdPOP3.Username := login;
  IdPOP3.Password := haslo;
  idPOP3.Port     := port;
  idPOP3.Connect;
  ile := idPOP3.CheckMessages;
    for i := 1 to ile do
    begin
      idPOP3.Retrieve(i, idMessage);
      idPOP3.Delete(i);
      idMessage.Clear;
    end;

    idPOP3.Disconnect;

  idMessage.Free;
  idPop3.Free;
end;

Pozdrawiam!

2

Nie korzystam z INDY ale sprawdzałeś to:
TIdMessage.Headers
TIdMessage.ExtraHeaders
?

W dokumentacji jest opisane
https://www.indyproject.org/documentation/

0

@Clarc: działa, dzięki :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1