StringGrid, klawisze kierunkowe i onClick

0

Witam
Mam tabele w StringGrid z podpiętym zdarzeniem onClick - to działa - klikam wiersz kursorem myszki i wywoływana jest akcja zaplanowana dla takiej sytuacji.
Niestety gdy poruszam się po tabeli przy użyciu strzałek klawiatury, każde naciśnięcie wywołuje to zdarzenie (onClick). Można to jakość wyłączyć dla klawiatury na StrinGrid'zie ?

0

nieprawda - wciskanie klawiszy nie wywołuje OnClick chyba, że sam tak napisałeś kod

0

Zaznaczam - klawisze kursora - nie alfanumeryczne - wywołują zdarzenie onClick.

2
abrakadaber napisał(a):

nieprawda - wciskanie klawiszy nie wywołuje OnClick chyba, że sam tak napisałeś kod

Niestety nie – ten komponent faktycznie tak działa… :/

titako napisał(a):

Można to jakość wyłączyć dla klawiatury na StrinGrid'zie ?

Użyj zdarzenia OnMouseUp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1