FreePascal: Czy istnieje inna odmiana zmiany koloru tekstu niż z modułem uses crt?

0

Witam,znowu tak jak w temacie,ponieważ jak zwykle moduł CRT nie działa tak jak powinien - podczas próby zmiany koloru tekstu za pomocą funkcji textcolor();. Tym razem nie znalazłem dosłownie nigdzie w internecie,sposobu zmiany koloru tekstu która by nie używała modułu CRT.Proszę o pomoc i Pozdrawiam.

0

Nie, masz jeszcze WinAPI: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/console/console-functions
And under unix, you can use Terminal Esc secuences

1

jak zwykle moduł CRT nie działa tak jak powinien

To znaczy co nie działa?
Bo wygląda to na problem X-Y.

0

nie działa moduł CRT.tutaj załączam zrzut ekranu.Bo raczej potrzeby pokazywania całego kodu nie ma sensu,ponieważ nawet z głupim hello world nie chce się skompilować.

zrzut.jpg

2

A szukałeś gdzieś rozwiązania pierwotnego problemu z CRT?
Pierwszy wynik z brzegu
https://forum.lazarus.freepascal.org/index.php?topic=32940.0

0
Clarc napisał(a):

A szukałeś gdzieś rozwiązania pierwotnego problemu z CRT?
Pierwszy wynik z brzegu
https://forum.lazarus.freepascal.org/index.php?topic=32940.0

Rzeczywiście,pomogło.Dziękuję za linka.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1