Panel w ListView

0

Dzień dobry,
chciałbym wkleić do pola w ListView Panel o określonych właściwościach (kolorze)tak aby wypełnił całą komórkę. Czy jest taka możliwość?

ListItem := ListView1.Items.Add;
ListItem.Caption := IntToStr(i);
ListItem.SubItems.Add('A');
ListItem.SubItems.Add.... // dodanie Panelu1
0

Tak łatwo nie będzie ale jeśli chodzi o kolorowanie to teorytycznie możesz zrobić coś takiego:
https://stackoverflow.com/questions/6294985/listview-in-vsreport-mode-colouring-of-items-and-rows

2
Julius napisał(a):

Dzień dobry,
chciałbym wkleić do pola w ListView Panel o określonych właściwościach (kolorze)tak aby wypełnił całą komórkę. Czy jest taka możliwość?

Wszystko jest możliwe...

       ListItem.Caption := IntToStr(i);
       ListItem.SubItems.Add('A');
       ListItem.SubItems.Add.... // dodanie Panelu1

Ale na pewno nie w ten sposób, TListView nie jest kontenerem, a więc nie potrafi (ot tak) przechowywać innych kontrolek.
A ważniejsze - a na cholrę Ci panel żeby zmienić kolor komórki?
Obsługujesz zdarzenie OnCustomDraw (OIDP, to są trzy - doczytaj które będzie najlepsze dla ciebie) i szlus...

0

Panele (nawet Framy) można dodawać do ScrollBoxa
Jeżeli chcesz kolorować to zastanów się nad TVirtualStringTree

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1