Maksymalna liczba połączeń do SOAP Server (TIdHTTPWebBrokerBridge)

0

Piszę prostą apke soap server na gui i mam problem z ustawieniem maksymalnej liczby połączeń.
Przed aktywowaniem TIdHTTPWebBrokerBridge ustawiam property MaxConnections na 100. Mimo tego dalej maksymalna liczba równoległych połączeń to 32, która jest ustawiona domyślnie przy tworzeniu komponentu TWebRequestHandler z Web.WebReq. Niestety nie udało mi się znaleźć miejsca, w którym jest ów komponent tworzony lub z którego można się dostać by móc dowolnie zmieniać tą wartość. Czy ktoś z was jak rozwiązać ten problem?

0

Być może nie wynika to z samego Delphi, ale systemu na którym pracujesz. Pamiętam, że w czasach XP był taki program jak XP Antispy, w którym można było zmienić wiele ukrytych opcji systemu, w tym ilość jednoczesnych połączeń. Nie wiem jak to się ma do nowszych windowsów, ale może to co napisałem będzie jakaś wskazówką.

5

Udało mi się znaleźć rozwiązanie

W module IdHTTPWebBrokerBridge podczas inicjalizacji jest przypisywany moduł handlera

initialization
  WebReq.WebRequestHandlerProc := IdHTTPWebBrokerBridgeRequestHandler;

Z kolei on zwraca instancje TWebRequestHandler. Tak więc odnieść można się przez

  Web.WebReq.WebRequestHandlerProc.MaxConnections := 100;

Zostawiam rozwiązanie dla potomnych :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1