Wykorzystywanie procedury z unitu1 we wątku

0

Witam.

Czy jest ktoś kto wie jak umożliwić odczytanie i wykorzystanie procedury z unit1 we wątku? Ja niestety mam z tym problem.

procedure TDzialanie1.Execute;
var
  KeybState: array [0..1] of TKeyboardState;
  Key1, Key2: Word;
  lParam: Longint;
  FAppThreadID : Cardinal;
  Value : DWORD;
  label ch1, ch2, ch3, ch4, ch5, ch6, ch7, ch8;

begin
  FreeOnTerminate := true;
  while not self.terminated do
  begin
begin
Form1.Hook;
...
...
...

Z czego "hook" jest już podkreślone na czerwono - jakby nie można było wywołać tej procedury.
Proszę o pomoc.

2
ArekBrowarek napisał(a):

Witam.

Czy jest ktoś kto wie jak umożliwić odczytanie i wykorzystanie procedury z unit1 we wątku? Ja niestety mam z tym problem.

"We wątku" to nie mam pojęcia...
Ale gdyby w wątku to miało być, to na pewno nie tak.
Poczytaj sobie o synchronizacji wątków i dlaczego never ever nie powinieneś robić tak, jak próbujesz to zrobić.
A zakładam, że metoda (WTF - jaka procedura?) Hook coś tam robi z formatką - np. ustawia jakieś wartości, kolorki czy co tam.

Z czego "hook" jest już podkreślone na czerwono - jakby nie można było wywołać tej procedury.

Dodaj w module, gdzie jest zadeklarowany wątek TDzialanie1, do sekcji uses moduł gdzie jest ta formatka Form1.
To są podstawy, które musisz znać. Wydaje się, że wątki to jeszcze nie dla Ciebie...

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0