RichEdit.SelAtributes.Color a Custom Styles w Delphi

0

Cześć,

Mam pewien problem. Piszę prostą aplikację, w której w opcjach projektu ustawiłem "skórkę" dostarczoną przez Delphi (Project->Options->Application->Appearance->Ruby Graphite).

Na formatce mam ustawiony TRichEdit, gdzie z ComboBox'a mogę wybrać kolor czcionki zaznaczonego tekstu. I w tej chwili aplikacja umie zmienić kolor tylko na ten, który ustawiony jest jako standardowy ze skórki aplikacji (coś zbliżone do białego). Jeśli skopiuję sformatowany tekst np z Worda, to wyświetla się prawidłowo, tak samo gdy otworzę go z pliku, ale przy zmianie "na żywo" kolor zmienia się na ten standardowy, nieważne co bym nie ustawił. Mam wrażenie, że skórka przykrywa ten tworzony na bieżąco tekst. Nie ma tego problemu przy zmianie rozmiaru lub fontu..tylko przy kolorze.

Gdy wyłączę skórkę, to RichEdit działa prawidłowo i mogę formatować tekst do woli.

Znacie rozwiązanie, które mógłbym zastosować, żeby w tym jednym momencie zmiany koloru skórka nie ingerowała w tę kontrolkę?

1

wyłącz dla RichEdit w StyleElements dziedziczenie dla seFont i sprawa załatwiona

0
robertz68 napisał(a):

wyłącz dla RichEdit w StyleElements dziedziczenie dla seFont i sprawa załatwiona

Dzięki !! Cóż za oczywista oczywistość...ale nie wpadłem na to.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1