Dane z CEIDG - pobieranie z sewisu

Odpowiedz Nowy wątek
2019-05-15 18:17
0

Witam, potrzebuję pobrać na podstawie posiadanego nip-u resztę danych z bazy przedsiębiorców i zapisać je do bazy z którą współpracuje stworzona aplikacja.
Jest w sieci kilka schematów (ale w php oraz C#) sprzed paru lat.
Może ma ktoś jakieś aktualne przetestowane rozwiązanie na platformie Delphi?

Pozostało 580 znaków

2019-05-15 19:00
0

Przecież tam zwykły json przychodzi, działasz jak z każdym innym api.

Pozostało 580 znaków

2019-05-15 19:03
0
vudiemphuongchi napisał(a):

Witam, potrzebuję pobrać na podstawie posiadanego nip-u resztę danych z bazy przedsiębiorców i zapisać je do bazy

Uważaj, żebyś nie zapłacił milion kary ;)
https://mambiznes.pl/wlasny-b[...]rodo-dla-polskiej-firmy-91245


i to jest ogólnie ciekawe, bo na szkoleniu mówili, że dane firm są publiczne, więc nie trzeba zgody na ich przetwarzanie dlatego podpisując umowy i wystawiając faktury potrzebujesz zgody tylko osób fizycznych na to a nie firm. to ja już sam nie wiem jak to jest :D - mr_jaro 2019-05-15 19:05
Niestety, kiedyś to było śmieszne, obecnie tragiczne :| - czysteskarpety 2019-05-15 19:06
chyba muszę w końcu podpisać tę dodatkową umowę z księgową :D - mr_jaro 2019-05-15 19:08
najlepiej to zrzucić na kogoś odpowiedzialność albo sie ubezpieczyć na taki wypadek ;) - czysteskarpety 2019-05-15 19:08
przy tej ilości danych którą przetwarzam to liczę na max pouczenie xd na stronach to już inna sprawa i wszelkie umowy powierzenia mam, nawet z serwerownią. - mr_jaro 2019-05-15 19:12

Pozostało 580 znaków

2019-05-15 23:08
0

W tej chwili nie bd pisal Ci specjalnie kodu w delphi, ale na specjalne zyczenie moge Ci taki prywanie napisac(napisz pv). Ewentualnie polecam na szybko imacros(czesto sie nim wspomagam) z poleceniami !EXTRACT (pobranie danych z okreslonego znacznika), PROMPT (wprowadzanie/wyswietlanie danych). SAVEAS CSV Nie bede az tak dokladnie instruowal, imacros jest bardzo intuicyjny i byc moze cos takiego Ci wystarczy.

Inne rozwiaanie: wklej istniejacy kod w C ktory znalazles(lub wyslij prywatnie), byc moze ja lub ktorys z uzytkownikow przetlumaczy Ci na dlephi


edytowany 1x, ostatnio: bronex, 2019-05-15 23:10

Pozostało 580 znaków

2019-05-15 23:30
0

tu masz pobieranie z GUSu, które kiedyś dodawałem Jak pobrać dane podmiotu gospodarczego z bazy GUS?


Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0