remote IP

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-12 00:07
Cienki Bolek
0

[DELPHI]
Mam pytanko, bo nie moge narazie znalezc odpowiedzi (ale mimo wszystko bede szukal), JAK SPRAWDZIC NUMER IP JAKI PRZYDZIELA MI PROVIDER.

z gory dzieki.
[browar]

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 10:59
0

C:WINDOWS\WINIPCFG.EXE :)

no chyba ze masz system w innym katalogu.

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 11:02
0

Nie ma takiego pliku....
Jak juz to w win98 wpisz wq start | uruchom : ipConfig. W xp to samo ale dodaj na koncu /all
Pozdrawiam :)


Moje dni na 4p sa policzone.... :(
By

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 18:12
Kevin Minetnick
0

Nie ma takiego pliku....
Jak juz to w win98 wpisz wq start | uruchom : ipConfig. W xp to samo ale dodaj na koncu /all
Pozdrawiam :)

JAK TO NIE MA?? Gdyby nie było to co byś uruchamiał???:-D
W XP szukaj go w SYSTEM32...
Kevin Minetnick

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 23:49
Cienki Bolek
0

Dzieki za odpowiedzi, ale chodzilo mi o rozwiazanie tego problemu programowo w Delphi.
Ale znalazlem juz rozwiazanie.
Jak ktos potrzebuje to niech zostawi wiadomosc w tym poscie, przesle mailem.

Pozdrawiam. [cya]

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 23:53
Kevin Minetnick
0

Dzieki za odpowiedzi, ale chodzilo mi o rozwiazanie tego problemu programowo w Delphi.
Ale znalazlem juz rozwiazanie.
Jak ktos potrzebuje to niech zostawi wiadomosc w tym poscie, przesle mailem.

Pozdrawiam. [cya]

Chętnie poznam. Jeśli to krótkie to wklej to tu gdzieś...
Kevin Minetnick

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 23:53
0

A moze cos z shell execute (nie wiem jak to sie pisze dokladnie) i wywolac komende
ipconfig /all >>c:\plik.txt
Chyba powinno zapisac to do pliku a jak mamy juz plik to tylko wystaczy go odczyac i bedziemy mieli dane na temat kompa i sieci :)


Pozostało 580 znaków

2003-02-13 01:39
Anonim
0

A moze cos z shell execute (nie wiem jak to sie pisze dokladnie) i wywolac komende
ipconfig /all >>c:plik.txt
Chyba powinno zapisac to do pliku a jak mamy juz plik to tylko wystaczy go odczyac i bedziemy mieli dane na temat kompa i sieci :)

Raczej nie. U mnie niestety komenda ipconfig nie pokazuje informacji na zewnatrz sieci, bo nie mam polaczenia z netem bezposrednio w kompie, ale za posrednictwem Linucha (lacze DSL i do Linucha, a dalej przez HUB'a na dwa kompy).
Ale rozwiazalem to za posrednictwem obcego serwera, ktory odczytuje numer IP polaczenia z ktorego wychodze w swiat ('http://www.whatismyip.com/') i komponentu NMHTTP.
Zaraz zamieszcze tutaj funkcje, moze sie komus przydac.

Pozostało 580 znaków

2003-02-13 02:00
Cienki Bolek
0

To jest ta funkcja:

function GetIP: String;
var
WebAddress, SearchString: string;
TempInt: Integer;
NMHTTP1 : TNMHTTP;
txt : String;
begin
WebAddress := 'http://www.whatismyip.com/';
SearchString := 'Your ip is ';
NMHTTP1 := TNMHTTP.Create(self);
try
NMHTTP1.Get(WebAddress);
except
on E: Exception do
begin
// reakcja na blad, np jak nie moze polaczyc sie z internetem, lub cos takiego.
end;
end;
txt := NMHTTP1.Body;
TempInt:=Pos(SearchString,txt);
txt := Copy(txt,TempInt+Length(SearchString),15);
TempInt:=Pos(' ',txt);
txt:=Copy(txt,1,TempInt);
Result := txt;
end;

U mnie dziala. [browar]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0