PopupMenu dynamicznie....

Odpowiedz Nowy wątek
2003-02-11 11:40

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Cze

Kto wie jak to zrobić?

Mam Edit i przypisane do niego PopupMenu. Do PopupMenu dodawane są dynamicznie pozycje.

UWAGA!! Pytanie: Jak zrobić aby po kliknięciu na dynamicznie stworzoną pozycję w PopupMenu do Edita został wklejony text z Captiona tej pozycji??

Jak wiesz to bardzo proszę napisz !!!!!!

To sprawa życia lub śmierci !! (mojego programu)

pa Pa


Pozostało 580 znaków

2003-02-11 12:42

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

W sekcji private zadeklaruj taką procedurę:

procedure Klikniecie(Sender: TObject);

W części implementation wpisz:

procedure TForm1.Klikniecie(Sender: TObject);
begin
Edit1.Text := (Sender as TMenuItem).Caption;
end;

Przy tworzeniu nowej pozycji w menu przypisuj jej zdarzeniu OnClick procedurę Klikniecie

MenuItem.OnClick := Klikniecie;

I będzie grać.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

[cenzura nicka]
2003-02-12 07:37
[cenzura nicka]
0

[cenzura]

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 11:17

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

[cenzura]

Mozesz uzasadnic swoja wypowiedz? Kazdemu mozna tak nabluzgac, ale trzeba miec na to odpowiednie argumenty! A moze to tylko czysta zazdrosc?


Moje dni na 4p sa policzone.... :(
By

Pozostało 580 znaków

2003-02-12 13:00

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

[cenzura]

niektórzy po prostu rodzą sie chamami...


Pozostało 580 znaków

2003-02-12 15:14

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

Lokalizacja: Kielce

0

[cenzura]

Takich ludzi jak autor powyżej cytowanego posta należy wybić oraz dać moderatorom konstytucujne prawo do komysyjnego mordu na tkich jak (on/ona/ono) to coś


HAKGER - 50% Complete

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0