format czasu

0

Czy istanieje w Delphi jakas f-cja (badz kilka funkcji) ktora:
a) zwraca liczbe sekund od 1 stycznia 1970
b) potrafi rozbic te sekundy na czas

?

0

możesz to recznie poprzez mnożenie obliczyć ... pobierając date i używając stałej tego roku 1970 ...

0

możesz to recznie poprzez mnożenie obliczyć ... pobierając date i używając stałej tego roku 1970 ...

no na pewno to sie da obliczyc recznie, skoro istnieja do tego funkcje :) :P.

Sam tego w mniej niz tydzien niewykumam, to nie jest tylko kwestia pomnoz, podziel - trzeba (chyba :)) uwzglednic czy rok byl przestepny czy nie itd.

0

DateToUnix czy coś takiego. Przejrzyj moduł DateUtils tam jest tego sporo

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0