HTTPSend w synapse a pliki cookies

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-22 11:26

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

Witam!

Jako że Indy wydaje się troszkę przestarzałe, postanowiłem spróbować Synapse. Śledziłem pewien tutorial który pokazywał jak można zalogować się na stronę za pomocą aplikacji w Delphi. Niestety albo mechanizm logowania się zmienił, albo cały standard ponieważ dotyczy się to każdej strony na którą próbuję się zalogować przez aplikację. Chodzi o wyświetlanie tekstu cookie. Oto kod:

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  HTTP: THTTPSend;
  HTML: TStringList;
  Data: TStringStream;
begin
  HTTP := THTTPSend.Create;
  HTML := TStringList.Create;

  HTTP.HTTPMethod('GET', 'https://www.instagram.com/accounts/login/?source=auth_switcher');
  Showmessage(http.Cookies.Text);

  HTML.Free;
  HTTP.Free;
end;

Według tutorialu powinien pokazać się ciąg znaków cookie. Tutaj natomiast pokazuje się okienko wiadomości bez żadnej treści. Dlaczego tak się dzieje?

Pozdrawiam!

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 11:39

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 dni temu

1

W Postmanie też nie wyrzuca żadnego ciastka wiec to raczej kwestia logowania.

Niestety albo mechanizm logowania się zmienił, albo cały standard ponieważ dotyczy się to każdej strony na którą próbuję się zalogować przez aplikację.

Przecież każda strona może mieć inny mechanizm logowania. Jesteś pewien że w ten sposób można dostać się na Instagrama? Nie korzystam z Synapse ani Instagrama ale przejrzyj API Instagrama odnośnie logowania: https://www.instagram.com/developer/authentication/
Tam powinieneś znaleźć jakieś rozwiązanie.

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 11:43

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

Filmik jest z 2014 roku więc pewnie coś się zmieniło. Dzięki za info.

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 12:18

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Gorlice

2
Reiko napisał(a):

Witam!

Jako że Indy wydaje się troszkę przestarzałe, postanowiłem spróbować Synapse.

Nie no zaraz padnę, Indy jest cały czas rozwijane i w każdej chwili można zaktualizować na własną rękę, w każdej nowej wersji Delphi jest też aktualna wersja Indy. Oczywiście o olbrzymiej przewadze Indy nad Synapse nawet nie warto wspominać.


Nie odpowiadam na PW w sprawie pomocy programistycznej.
Pytania zadawaj na forum, bo:
od tego ono jest ;) | celowo nie zawracasz gitary | przeczyta to więcej osób a więc większe szanse że ktoś pomoże.
Wiedziałem, że to napiszesz. Oczywiście zgadzam się. - lampasss 2019-03-22 12:56

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 13:41

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 11 godzin temu

0

No to nie jestem w temacie. Na stronie Indy ostatnia wersja to 10 która już chyba istnieje pare dobrych lat więc nie wiem jak to jest z tą aktualną wersją. No ale zakładam że masz rację - skąd pobrać w takim razie aktualną wersję i zainstalować na Delphi7?

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2019-03-22 17:06

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 14:03

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

Lokalizacja: Gorlice

1

10 to główny numer wersji i faktycznie on nie zmienia się od ładnych kilku lat ale oprócz major mamy minor, release i build a takie rzeczy chyba każdy programista wiedzieć powinien.
Aktualna wersja to 10.6.2 build 5495 możesz pobrać https://indy.fulgan.com/ZIP/
Przed instalacją nowej wersji należy odinstalować poprzednią wersję i posprzątać po niej.


Nie odpowiadam na PW w sprawie pomocy programistycznej.
Pytania zadawaj na forum, bo:
od tego ono jest ;) | celowo nie zawracasz gitary | przeczyta to więcej osób a więc większe szanse że ktoś pomoże.
edytowany 1x, ostatnio: kAzek, 2019-03-22 14:03

Pozostało 580 znaków

2019-03-22 14:33

Rejestracja: 4 lata temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

ICS a tam jest klasa/komponent THttpCli

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0