[OT] [WinApi] Belka

0

Jakiej funkcji uzyc lub w ogóle jak sprawic zeby moja aplikacja nie miala swojej belki na pasku zadan tj. okno ma byc widoczne na pulpicie, wiec SW_HIDE odpada.

0

Okno musi mieć styl bez WS_CAPTION. Poszukaj w Windows SDK. Nie napisałeś o jaki język Ci chodzi.

0

Byle jaki :) Poszukam. Chodzilo mi o wlasciwosc WinApi .. dzieki bardzo teraz juz wiem ktoredy isc :-)

0

Mam jeszcze jedno pytanie. W jaki sposob [c++] "usunac" wartosc WS_CAPTION z juz utworzonego okna ? Jest to dokladniej okno MsWord.
Wiem ze slurzy do tego funkcja SetWindowLong ale nie potrafie tylko dodac wartosc.

0

W Delphi, ale powinno pomóc.
[code]
Var Style:Cardinal;
NStyle:Cardinal;
Begin
Style:=GetWindowLong(Handle,GWL_STYLE);
NStyle:=(WS_CAPTION);
SetWindowLong(Handle,GWL_STYLE,(Style Or NStyle) Xor NStyle);
End;
[/code]

0

Dzieki. Juz dalem rade. Ustawilem sobie na WS_TOOLWINDOW.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1