Lista w FMX coś a`la DbControl grid – wiele wierszy jeden pod drugim lub obok siebie

0

Witajcie
Potrzebuję zrobić listę w FMX coś a`la DbControl grid, wiele wierszy jeden pod drugim, lub także obok siebie.
Zapętliłem się w bindowaniu kontrolek, db kontrolki jako takie nie istnieją w aplikacjach mobilnych.
Problem pewnie jest banalny, jak ktoś coś wie to proszę o pomoc

Pozdr

0
PrzemysławWiśniewski napisał(a):

Może narysuj czego oczekujesz, bo mam problem ze zrozumieniem - może dlatego ze poniedziałek, a może nie... ;-)

tu: TDBLookupCombobox FireMonkey

Ale co tu?
Co ma Lookup do ControlGrida, bo nie ogarniam?

0

TMS ma gridy pod FMX ale trochę kosztują :(

0

problem częściowo, rozwiązany komponenty firepower ale jak to zrobić w FMX to dalej nie wiem

tak miałoby to wyglądać jeden rekord
LABEL1 LABEL2 LABEL3
LABEL4 EDIT1 EDIT2

3

Prosiłem, narysuj....
Nie masz czasu, to trudno - nie dostaniesz dokładnej odpowiedzi, bo nikt nie wie czego oczekujesz.

Ale skoro używasz FireDataGrid, to (o ile dobrze rozumiem) użyj po prostu banded-view i będzie dokładnie tak, jak to opisałeś, a ja zrozumiałem.
Zobacz:
FireDAtaGRid

Ten podświetlony wiersz, to jest jeden wiersz grida.
Ów gid jest "banded", czyli jeden wiersz danych może być reprezentowany przez wiele wierszy w gridzie.

0
wloochacz napisał(a):
PrzemysławWiśniewski napisał(a):

Może narysuj czego oczekujesz, bo mam problem ze zrozumieniem - może dlatego ze poniedziałek, a może nie... ;-)

tu: TDBLookupCombobox FireMonkey

Ale co tu?
Co ma Lookup do ControlGrida, bo nie ogarniam?

Moje niezrozumienie pytającego :/

Wracając do tematu, taki efekt można osiągnąć bez dodatkowych komponentów "Gridowych" w FMX.
Wystarczy ListView.

0
PrzemysławWiśniewski napisał(a):

/ciach/

Wracając do tematu, taki efekt można osiągnąć bez dodatkowych komponentów "Gridowych" w FMX.
Wystarczy ListView.

Można? A jak można? Wystarczy link do przykładu.

Ale mam nadzieję, że nie będzie to osadzanie jakiegoś kontenera (np. TPanel) z kontrolkami w ListView i jego multiplikowanie dla każdego wiersza?
Aczkolwiek w trybie wirtualnym, pewnie by to działało całkiem sprawnie.

Tak czy inaczej, tak to można na czymkolwiek to zrobić - np. na StringGrid ;-)

0

@wloochacz bardzo proszę przykład

0

Chyba wystarczy:

0
PrzemysławWiśniewski napisał(a):

@wloochacz bardzo proszę przykład

Dziękuję, da się :)
Byłem na tym zlocie, ale chyba w innym miejscu ;-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1