[Delphi] SpinEdit - jak tego u?żywać ?

0

to jest ten komponent w którym są dwa przyciski - góra i dół (samples)
jak wygeneruje procedure kliknięcia na tym komponencie to mi sie generuje tylko procedura która sie wykonuje gdy klikne na dół tego komponentu. moje pytanie brzmi: co zrobić żeby wykonywał jakąś procedure gdy klikne na góre ?

0

ok nie aktualne sam do tego doSZEDŁem :-)

0

to podaj rozwiazanie, moze jest ktos kto tego niewie

0

no ok.

W events tego komponentu jest
'OnDownClick' - gdy naciśnie sie dolną część przycisku,
'OnUpClick' - gdy naciśnie sie górną cześć przycisku.

trzeba wygenerować procedury tych dwóch zdarzeń :-)

0

no ok.

W events tego komponentu jest
'OnDownClick' - gdy naciśnie sie dolną część przycisku,
'OnUpClick' - gdy naciśnie sie górną cześć przycisku.

trzeba wygenerować procedury tych dwóch zdarzeń :-)

W temacie napisałeś SpinEdit (a on NIE MA OnUpClick i OnDownClick)
no chyba że miało być SpinButton .

0

no faktycznie miał być spinButton, pomyliły mi sie te dwa komponenty bo są w tej samej zakładce i w tym samym czasie je poznałem :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1