[Delphi] Styl Xp + ListView = kłopoty...

0

Chciałbym aby mój programik miał styl Windows'a Xp ale przy kompilacji
wyskakuje komunikat o błędzie (Access violation....kernel32.dll...Czy jakoś tak...), później co prawda da się go odpalić, ale za
każdym razem kiedy kursor myszy znajdzie się w obszarze nagłówka kolumny,
problem się powtarza.Wszystko jest dobrze, kiedy wywali się nagłówki.
Chodzi oczywiście o komponent ListView (vsReport).
Pomoooooocy!

0

prawdopodobnie bedziesz musiał zdarzenie tlistview "onmouseup" sprawdzić.....ale moga tez byc inne przyczyny...

0

Problemem jest pewien wadliwy plik w delphi, chyba comctrls.pas. Stwarza on problemy przy komponencie listview w połączeniu ze stylami xp.

0

Problemem jest pewien wadliwy plik w delphi, chyba comctrls.pas. Stwarza on problemy przy komponencie listview w połączeniu ze stylami xp.

Ale czy da się coś z tym zrobić?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0