[Delphi] Komponenty :)

0

Jak zainstalować indy9 ? Potrzebuje komponentu idHTTP z tego pakietu i nie wiem jak go zainstalować - nie czepiać się, bo ja się aż tak na delphim nie znam :(

0

juz komus wczesniej tu tlumaczylem
musisz najpierw (jezeli masz) odinstalowac stare INDY
a jezeli nie masz to klikasz dwa razy na plik DPK :))

0

no dobra, a co dalej? Jak daje compile to nic, a na install wyskakuje jakiś error :(

0

dokładnie, jaki error? bez tego to nic nie zdziałamy. moze instalujesz dpk nie dla swojej wersji Delphi?

0

Mam taki ERROR:

Cannot load package 'INDY60'. It contains unit 'ldWinSock2',which is also contained in package 'DCLUSR60'

i domyślam się, że jak mam wersję 6.0 (personal) to indy60 jast dla mnie :P. W katalogu są też inne indy np indy40 indy50

0

Wywal pakiet DCLUSR60 - po prostu :)

0

Vogel - ta odpowiedź była tak błyskotliwa, że aż mnie oślepiło :). DCLUSR to domyślny pakiet komponentów użytkownika i u mało kogo jest pusty. Po takich radach się później pojawiają setki pytań w stylu "zainstalowane przeze mnie komponenty nagle zniknęły! co robić?". W przypadku takiego komunikatu trzeba po prostu "odłączyć" od pakietu zdublowany plik, w tym przypadku ldWinSock2 - po co ma go mieć pakiet Indy, skoro DCLUSR już go posiada?

0

A Lofix napisał : odinstaluj stare Indy, ale mów do cepa....

0

Ale teraz się pogubiłem :) Teraz jak instaluje i wywalam ten WinSock2 (czy jakoś tak) to wystakuje mi na samym końcu taki fatal error:

[Fatal Error] Indy60.dpk(31): Could not create output file 'd:\alek\delphi\Projects\Bpl\dclusr60.bpl'

co mam teraz zrobić???

0

Odłącz plik na odwrót (tudzież skośnie w zielone paski :)) - niech ten moduł będzie w pakiecie Indy, ale wywal go z DclUsr, ze wszystkimi innymi plikami starej wersji Indy włącznie.

0

A, jeszcze nie napisałem, że jak pojawia mi się tamten error tozaznaczam mi też linię z błędem (podświetla)

requires
rtl,
dclusr;

i może to znaczy, że nie mam tego pliku??

0

Witajcie ponownie, tym razem przeinstalowałem delphiego6 i jak instaluje to cholerne indy to wyświetla mi takie coś:

Package d:\alek\delphi6\Projects\Bpl\Indy60.bpl can't be installed because it is not a design time package.

co mam zrobić?? Już nie mam siły to tego @#$&#$@#*#@!&
Czy nie ma prostszego sposobu, albo innego - byle skutecznego?

0

Package d:\alek\delphi6\Projects\Bpl\Indy60.bpl can't be installed because it is not a design time package.

O ile pamiętam są 2 pakiety Indy60:
Indy60.bpl i
Indy60COŚTAM.bpl lub COŚTAMIndy60.bpl

Zainstaluj ten drugi.

0

<font size="18">DZIĘKI, wreszcie działa!!!!!!</span>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1