[Pascal] Graph3

0

Chciałem wypróbować grafikę żółwia a tu nic :(
Jak dodam moduł Graph3 do uses to wyświetla komunikat, że zła wersja.
Czy ktoś wie, jak temu zaradzić?
Od razu mówię, że używam TP 7.0 (i to pod WinXP, ale to szczegół).

0

unit turtle;

interface
uses graph;
var
Xcor,Ycor,Hd:real;

  procedure NP(dst:real);
  procedure PW(fi:real);
  procedure LW(fi:real);
  procedure SetPos(x,y:real);
  procedure InitTurtle;

implementation

function Xtech(x:real):integer;
begin
Xtech := getmaxx div 2 + round(x);
end;

function Ytech(y:real):integer;
begin
Ytech := getmaxy div 2 - round(y);
end;

procedure NP;
begin
Xcor := Xcor + dst sin(pi hd / 180);
Ycor := Ycor + dst cos(pi hd / 180);
lineto(Xtech(Xcor),Ytech(Ycor));
end;

procedure PW;
begin
hd := (hd + fi);
while HD >= 360 do hd := hd - 360;
while hd < 0 do hd := hd + 360;
end;

procedure LW;
begin
PW(-fi);
end;

procedure SetPos(x,y:real);
begin
Xcor := x;
Ycor := y;
Moveto(Xtech(x),Ytech(y));
end;

procedure InitTurtle;
begin
SetPos(0,0);
end;

begin
Hd := 0;
end.

0

Nie jestem pewein, ale w BIN jest program Touch. Użyj go.

0

Slimy: wiem jak napisać sobie taki unit (jakby mi się chciało to zrobiłbym to w Delphi). Chciałe przetestować to co jest w TP.
Vogel: nie mam takiego :(

0

Vogel: nie mam takiego :(

Ja mam taki plik (TOUCH.COM), w katalogu BIN.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0